3 AVG tips vanuit het EB Congres, waaronder 1 fout die u niet moet maken..

07-11-2018 - #EBCONGRES - Op 5 november jl. organiseerde EventBranche in samenwerking met partners het Wet & Regelgeving congres. Op het podium stonden 3 experts om ons te informeren over de AVG, de WKR en over beveiliging op events. Advocaat en ondernemer René Halfens (Van As Advocaten) nam de zaal toehoorders, in de nieuwe evenementenlocatie Pathé Leidsche Rijn, mee in de theorie en praktijk van de AVG. 'Het is belangrijk om spreekwoordelijk de kop niet in het zand te steken maar overdrijf het ook niet. Zorg er vooral voor dat je problemen snel oplost. Laat zien dat je er als bedrijf mee bezig bent', aldus Halfens. Lees nu de 3 tips die u direct kunt toepassen.

Foto: Clickshots 

1. Verwerk niet meer dan noodzakelijk
Vraag geen informatie op die u niet gebruikt. Door minder gegevens op te vragen is de privacy impact veel kleiner.

2. Wees voorzichtig met wachtwoorden
Vraag uw bezoekers niet in te loggen met een eigen gekozen wachtwoord. Hoeveel mensen gebruiken wel niet hetzelfde wachtwoord voor alles? Dat is een groot percentage. Komt deze lijst met emailadressen en wachtwoorden op straat te liggen dan is de kans groot dat de dief van deze gegevens ook bij de andere accounts van de bezoekers kan. Zo kunnen de boosdoeners ook bij de mailboxen en rekeningen komen. 
Wat is de oplossing? Genereer vooraf een wachtwoord voor de bezoekers en maak het makkelijk om het wachtwoord te wijzigen. Als zo een lijst met wachtwoorden uitkomt zijn de gegevens minder makkelijk te herleiden.

3. Durf te ondernemen
Wees niet altijd te voorzichtig. Zo maakten veel bedrijven de fout hun hele adressenbestand te mailen met de vraag: Wil je deze nieuwsbrief nog ontvangen? Was het antwoord nee? Dan waren deze bedrijven genoodzaakt deze persoon uit hun database te verwijderen. Ook voor andere zaken mogen deze contacten niet meer gemaild worden. Een nieuwsbrief met de mogelijkheid om af te melden is voldoende en voorkomt dat u 30% van uw adressenbestand moet verwijderen. Is iemand het toch niet eens met de mailing die zij ontvangen of de foto waar zij bij op staan dan kan dit achteraf opgelost worden. Zorg ervoor dat dit snel en correct gebeurd. 

Tijdens het congres kwamen naast deze tips een aantal prangende voorbeelden uit de eventpraktijk langs maar ook de theorie in 6 heldere punten. De bezoekers van het congres ontvangen het complete AVG dossier in hun mailbox maar ook de leden van EventBranche ontvangen het complete verslag in het decembernummer van EventBranche Magazine. 

 

1 Reacties

"...Komt deze lijst met emailadressen en wachtwoorden op straat te liggen..."

In een database (gekoppeld aan een website) is wachtwoorden gewoon als platte tekst opslaan überhaupt al heel onverstandig.
Wanneer het gehasht opgeslagen wordt op een goede manier, maakt het eigenlijk niet eens uit dat een lijst met (gehashte) wachtwoord 'op straat' komt te liggen.
Ramon van Dongen @ 07-11-2018 15:55 uur

•  Entree netwerk-evenementen van EventBranche*
•  4 keer per jaar het EventBranche Magazine
•  4 keer per jaar een kennisdossier
•  Plaats jouw eigen nieuws
•  Korting op het plaatsen van vacatures
•  Bedrijfsvermelding op www.evenementorganiseren.nl.

*uitgezonderd o.a. Gouden-Giraffe, de BeachBrancheBarbecue. Voor enkele evenementen naast onze 4 reguliere bijeenkomsten vragen wij een entree- of ticketfee.

 

LEES HIER UITGEBREID WAT HET LIDMAATSCHAP INHOUDT

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners