14+miljoen+euro+voor+transformatie+Tropicana+naar+Live+Event+Center+Rotterdam
Nieuws

14 miljoen euro voor transformatie Tropicana naar Live Event Center Rotterdam

Tropicana in Rotterdam was lange tijd een van de meest bekende subtropische zwemcentra van Nederland. 12 miljoen mensen bezochten de locatie. Onlangs maakte directeur Frank Blom de definitieve verbouwingsplannen bekend: Tropicana wordt het Live Event Center Rotterdam.

Afbeelding: Jeroen Hoorn - Architect


Directeur Frank Blom maakte bekend dat na 22 jaar Tropicana een nieuwe invulling krijgt als locatie voor congressen, evenementen en concerten.

'Het Live Event Center Rotterdam is met haar opvallende architectuur uniek in Nederland en een sterke aanvulling op het locatieaanbod in Rotterdam ten behoeve van zakelijke- en publieksevenementen. Met de ligging direct aan de rivier, op een van de belangrijkste entrees van de stad en grenzend aan de binnenstad, is het LEC•R een beeldbepalend gebouw. Architect Jeroen Hoorn ontwierp een nieuwe buitenschil voor het gebouw, die bestaat uit een legering van koper en aluminium. Het materiaal behoudt grotendeels haar goudgele kleur bij oxidatie', aldus Blom.

6000 concertbezoekers
'Rotterdam mist een evenementenlocatie met een capaciteit tussen die van De Doelen en Ahoy. Met een omvang voor circa zesduizend concertbezoekers kan het Live Event Center Rotterdam deze ruimte opvullen. De Maasstad versterkt hierdoor haar positie als een van de belangrijkste steden voor evenementen van Nederland.'

De verbouwing en de nieuwe functie van het gebouw leveren naar verwachting 180 arbeidsplaatsen op. Om het Live Event Center Rotterdam te realiseren wordt veertien miljoen euro geïnvesteerd. Volgens de huidige planning zal de opening in september 2011 plaatsvinden.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.