5 lessen in eventhospitality van gastvrij Zwitserland

20-12-2018 - In een wereld waar het WOW-effect, het onverwachte en soms ook gewoon het heerlijke gevoel zorgt voor krachtige herinneringen, versterkte loyaliteit of een relatie voor altijd, is er niets mooiers om dat te testen. Daarom toog EventBranche Magazine naar Zwitserland. Een perfect bereisbare bestemming. Kwaliteit. Organisatorische klokwerken. Een prima lesje eventhospitality.

Ooit van de Zwitserse Grand Canyon gehoord? Of Zurich uitgekozen als bestemming? De trip naar Zwitserland bracht ons van klassieke luxe en klasse, via de overdonderende natuur, naar hip, trendy en schoonheid in een verrassende wereldstad. Onderweg zaten de wijze lessen van Zwitserse hospitality en eventmarketing verscholen in het programma. De vijf lessen die u moet leren van Zwitserland als bestemming voor uw volgende event of meeting:

Les 1: Doe iets extra’s
Eigenlijk begint het al in het vliegtuig. In tijden van lowbudget vliegen, van uitgemolken groepsprijzen, is het werkelijk een verademing om tijdens de korte vlucht van Amsterdam naar Zurich gewoon even die aandacht, dat chocolaatje en het broodje Zwitserse kaas te mogen ontvangen. In Zwitserland zelf is het extraatje de standaard: of het nou de warm-vochtige doek is na de fietsactiviteit, het welkomstdrankje en de welkomstwoorden van de hoteldirecteur of warmte en oprechte aandacht van iedere professional die we deze dagen tegenkwamen. Zwitserland weet hoe het moet.

Op vliegveld Zurich loop je in één keer door naar het treinstation, waar niet geheel onverwacht de trein naar Chur op exact het juiste tijdstip vertrekt. Een prachtige treinreis brengt ons naar Hotel Resort Waldhaus Flims Alpine Hotel & Spa. Het hotel staat symbool voor de populaire zomer- en winterregio: klassieke en zelfs nostalgische glamour in combinatie met moderne state-of-the-art-design. Waar Laax is uitgegroeid tot een ultra-hip resort voor snowboarders, heeft Flims nog de kenmerken van de klassieke Alpen-schoonheid. De wellness en spa van ‘het Waldhaus’ kent bijna geen gelijke en op 2500 meter hoogte waan je jezelf echt on top of the world. Het park en het hotel vertellen een verhaal zonder woorden en met de vele thematische kapstokken voor een meeting of een event in combinatie met warme luxe is dit een echte aanrader voor het topsegment.

Les 2: Persoonlijke benadering
Het imposante van de hotelkamer wordt al snel versterkt door de telefoon. Met een persoonlijke begroeting vraagt de mevrouw van de receptie nog even of ze nog ergens mee kunnen helpen. Het staat symbool voor de continue stroom aan persoonlijke aandacht. Zo klein, zo simpel, zo krachtig.

Flims / Laax maakt deel uit van Graubunden, één van de mooiste regio’s van Europa. De bergachtige fietstocht vanuit het Waldhaus hotel is een rit door een natuurfilm en voelt aan als een ritje door de polder met wind in de rug: een elektrische mountainbike! Veel mooier dan de Caumasee wordt het echt niet. De kleur van het meer tussen de imposante bomen, met de bergen als canvas voor het perfecte schilderij….hoe WOW wil je de WOW-ervaring. En dan is daar ook nog eens Il Spir. Een uitkijkplatform over de Zwitserse Grand Canyon. Prach-tig!

Les 3: if you got it, flaunt it
Met uw collega’s of relaties naar die prachtige bestemming ergens ver weg. En wat krijgt u voorgeschoteld: de meeting of het event in standaard hotel en met een beetje geluk ziet u in de transfer nog iets van het land of de stad. In Zwitserland lijken binnen en buiten met elkaar verweven. De trots van de Zwitser op de natuur zorgt ervoor dat u gegarandeerd ook buiten bent. En zo hoort dat: als je het hebt, moet je het laten zien! De Zwitsers lijken inmiddels experts in het verweven van break-outs met inhoud.

Zurich blijkt voor velen in de groep dé grote verrassing. Wat een heerlijk sfeer hangt er in deze Zwitserse kleinschalige wereldstad. Ook hier lopen klassiek en modern moeiteloos in elkaar over. Overnachten in het designer hotel 25hours aan de opkomende Langstrasse, met veel en verrassende horeca, is een belevenis op zich.

Les 4: oprecht ontmoeten
Tijdens FAM-trips zoals deze wordt vaak een programma in elkaar gedraaid waar groepen van het ene hoogtepunt naar het andere worden gesjeesd. De Zwitsers ook, maar hoe slim en goed om er ook rustpunten, moment van echt ontmoeten in te stoppen. Tijdens de mountainbike rit bij een restaurantje in een Alpenweide en middenin Zurich bij Sprüngli met sterren kwaliteit chocolade(melk).

Het hoofdkwartier van de FIFA is niet langer het hoofdkantoor van de voetbalbond, maar sinds een paar jaar is dat het FIFA World Football Museum in Zurich, waar je als bezoeker veelal zelf de hoofdrol speelt. Zeer interactief en als groep erg leuk om even doorheen te slenteren. Met op de tweede verdieping tijd om de eigen voetbalkwaliteiten te laten zien, of kruip in de huid van een verslaggever. Gewoon een heel erg leuk museum.

Les 5: mensen blijven altijd mensen
Zakelijke gasten, relaties, collega´s het blijven allemaal echt mensen hoor. Dus de Black Jack tafel in een meetingruimte van het FIFA Museum, of dineren op een partyboot op het meer van Zurich met een good old 80´s party: het werkt! Durf het.

De indrukwekkende reis vol lessen in eventkwaliteit en hospitality eindigt bij het historische Seehotel Sonne Küsnacht. Een eigen strandje en aanlegsteiger en een topkeuken. Ook hier die fijne mix van historie en moderne faciliteiten. Een reis om een bestemming te bekijken, die tevens 5 gouden lessen in eventhospitality opleverde. Zum Wohl!

https://www.myswitzerland.com/nl-nl/meetings.html 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 2. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...
 3. Omnivents, avontuurlijk evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 4. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 5. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners