5+onderzoekscijfers+die+iedere+eventprofessional+en+marketeer+moet+weten
Nieuws

5 onderzoekscijfers die iedere eventprofessional en marketeer moet weten

EVENEMENTEN ONDERZOEK - Bizzabo is groot in onderzoek en research naar de kracht van live en events binnen de marketing- en communicatiemix. Voor hun onderzoek Eventmarketing Benchmark and Trend Report werden 400 marketeers ondervraagd naar hun visie op eventmarketing. Deze 5 statistieken kun je in de zak steken!

1. Eventmarketing essentieel

Ruim 80 procent van de marketeers is er van overtuigd dat events en live essentieel zijn voor het succes van een bedrijf of merk. Slechts 3 procent is het daar niet mee eens, de rest had geen mening.

2. Eventmarketing op 1

Eventmarketing wordt het meest genoemd als er op de marketingafdeling gevraagd wordt naar het meest effectieve marketingmiddel. Eventmarketing op 1 met 31 procent, contentmarketing op 2 met 27 procent en emailmarketing op 3 met 25 procent.

3. Email van groot belang

Liefst 40 procent van de marketeers die events inzet, noemt email als de beste methode om gasten naar een evenement te trekken en het event te promoten.

4. Meer events en meer budget

Als marketeers gevraagd wordt naar een voorspelling van het aantal events en live momenten en de bijhorende budgetten dan zegt bijna 2/3 van hen (63 procent) dat ze overtuigd zijn dat zowel het aantal events als de budgetten zullen groeien.

5. Chief event officers...

De directie is om! Maar liefst 87 procent van de directies van bedrijven geeft aan overtuigd te zijn van de impact van live en events voor hun bedrijf/merk en 84 procent voorspelt een groter aantal events in de komende jaren.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.