Aantal events met leerdoel groeit, evenals het aantal events op de eigen werkplek

12-12-2019 - Evenementen worden steeds vaker georganiseerd met een specifiek leerdoel, dat is één van de conclusies uit het NIDAP Evenementenonderzoek onder 200 opdrachtgevers. De resultaten uit het onderzoek laten daarnaast ook nog andere ontwikkelingen zien. Zo is er o.a. een duidelijke groei zichtbaar in het aantal evenementen dat op de eigen werkplek wordt georganiseerd.

Het NIDAP Bedrijfsevenementenonderzoek legt tweejaarlijks de bewegingen en ontwikkelingen in de wereld van eventmarketing bloot. Dat doet het onderzoeksbureau door continu opdrachtgevers van live communicatie binnen 200 grote en middelgrote bedrijven te ondervragen. Het rapport bevat strategische informatie voor landelijke partycateraars, locatieaanbieders en organisatiebureaus. Eventbranche.nl heeft van NIDAP inzage gekregen in het rapport.

Tijdens het onderzoek, dat o.a. inzicht geeft in de marktomvang, trends en bestedingen, hebben eventprofessionals dit keer een aantal stellingen voorgelegd gekregen. Aangezien vergelijkbare uitspraken ook in het onderzoek van 2017 zijn voorgelegd kan een vergelijking worden gemaakt, en zijn de volgende ontwikkelingen in deze trends zichtbaar:De belangrijkste verschillen tussen 2017 en 2019 zijn duidelijk zichtbaar. Het aandeel respondenten dat zakelijke evenementen met name op de eigen werkvloer organiseert is toegenomen. Niet geheel opvallend gezien de Werkkostenregeling en het feit dat bedrijven steeds vaker over een eigen ruimte beschikken om eventuele events te organiseren. Ook zien we dat evenementen minder vaak een online component bevatten.

In de tabel is een duidelijke ontwikkeling zichtbaar in het aantal respondenten dat graag zelf meer de regie zou willen over zakelijke evenementen. Waar in 2017 dit percentage nog op 45% lag, is dit in 2019 gedaald naar 37%. Het percentage, op de vraag of evenementen daadwerkelijk vaker worden uitbesteed, is echter licht gedaald. Een mogelijke conclusie zou kunnen zijn dat opdrachtgevers hun evenementen minder vaak extern uitbesteden maar juist wel intern, doordat bedrijven en organisaties vaker eigen event- en projectmanagers in huis hebben. 

>> Meer weten over het NIDAP onderzoek of het rapport bestellen? Klik hier

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Bureau voor Evenementen

  Bureau voor evenementen is een nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele...
 2. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 3. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...
 4. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...
 5. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners