Actieve+lobby+Eventplatform+in+Den+Haag+en+knip+tussen+festivals+en+business+events
Nieuws

Actieve lobby Eventplatform in Den Haag en knip tussen festivals en business events

Wat is het toch fijn en bijzonder om te zien dat een crisis ook hokjes opent, zo is onze branche inmiddels gezegend met een actief Eventplatform. De samenwerking tussen de brancheorganisaties beweegt zich zeer actief in 'Den Haag'. Alleen werd dat maar zeer mondjesmaat gecommuniceerd. Tot vandaag.

Zo publiceerde het Eventplatform onderstaande route en resultaten overzicht. Naast de vele lobby- en gespreksmomenten valt er nog iets op: de knip tussen publieksevenementen en business events.

'Gezien het verschil in regelgeving en mogelijkheden heeft het Eventplatform besloten om een knip te maken tussen zakelijke en publieke (en culturele) events. In toekomstige gesprekken met de politiek Den Haag is en blijft Willem Westermann (VVEM) met zijn opgezette Alliantie van Evenementenbouwers het gezicht van de publieksevenementen. Het Eventplatform Zakelijk zal worden vertegenwoordigd door Riemer Rijpkema (CLC-VECTA), Pieter Bas Boertje (IDEA) en Henk Kroneberg (Dutch Venue Association).' 

Succesvolle lobbytrajecten
Om invloed te krijgen op de politieke besluitvorming, start het Eventplatform lobbytrajecten met de gerenommeerde bureaus Hill+Knowlton en Dröge & Van Drimmelen. Daarbij wordt bewust gekozen voor constructief overleg met de betrokken ministeries. Door deze strategie zitten vertegenwoordigers van het EventPlatform – als een van de weinige sectoren – met meerdere ministeries aan tafel.

'In de massale zoektocht naar informatie en houvast (EventBranche.nl heeft inmiddels 50.000 unieke bezoekers per maand) hebben we tientallen mailtjes gekregen van eventbedrijven en ZZP-ers die zich niet gehoord voelden. Ook op LinkedIn zie je in veel groepen dat geluid. Aan onderstaande kun je zien dat het Eventplatform, waar verenigingen en organisaties natuurlijk namens hun leden inzitten, de doelen veel breder bepaalt dan dat. Voor de branche dus, voor de eventtroepen uit, en dat geeft een goed gevoel. Dus blijf doorgaan en blijf communiceren', aldus Sjoerd Weikamp (EventBranche.nl)

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.