Congres+in+de+RAI+levert+75+miljoen+euro+op
Nieuws

Congres in de RAI levert 75 miljoen euro op

De Amsterdam RAI is in 2013 verkozen tot de locatie voor het congres van 25 tot 30.000 cardiologen. In de Telegraaf laat het Amsterdam Tourist & Convention Board (ATCB) weten dat dit congres de Amsterdamse economie een impuls van zo'n 75 miljoen gaat opleveren.

Het congres van de European Society of Cardiology (ECS) vindt plaats van 31 augustus tot en met 4 september 2013 in Amsterdam RAI. De RAI laat weten dat de organisatie zelfs meer dan 30.000 participanten verwacht, uit 150 landen. ESC staat bekend als het grootste medische congres binnen Europa en is zelfs het grootste cardiovasculaire congres ter wereld.

'Ik ben erg verheugd dat het ESC Congres terugkeert naar Amsterdam', aldus Isabel Bardinet, directeur van ESC. 'Het is ontzettend belangrijk dat er een goede keuze gemaakt wordt wat betreft de congreslocatie, aangezien dit congres het belangrijkste punt op onze agenda is. Dit is de reden dat het selectieproces rond de locatie zo complex, veeleisend en tijdrovend is.' Het congres van 2010 vindt plaats in Stockholm.

City of Meetings
Hans Bakker, directievoorzitter Amsterdam RAI, die eerder al liet weten zeer tevreden te zijn over het aantal congressen in zijn locatie: 'We zijn zeer vereerd en trots dat het ESC Congres weer naar Amsterdam komt. Het hele team is zich zeer bewust van de impact van Europa’s grootste medische congres en zet alles op alles om van het ESC congres 2013 een doorslaand succes te maken. Tijdens de selectieprocedure bewees de nauwe samenwerking tussen de lokale Amsterdamse overheid, het bedrijfsleven en de dienstensector dat Amsterdam een sterke ambitie heeft om binnen Europa de ‘City of Meetings’ te worden.'

500 congressen
Stefan Diender, directeur van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) voegt daaraan toe: 'Amsterdam faciliteert meer dan 500 internationale congressen per jaar. Het Amsterdamse bedrijfsleven en de dienstensector doen hun uiterste best om meer en grotere congressen en evenementen aan te trekken.'

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.