D%26B+Eventmarketing%3A+Online+impact+maken+met+de+kracht+van+LIVE
Nieuws

D&B Eventmarketing: Online impact maken met de kracht van LIVE

Nu de wereld van ontmoeten en live contact even stilstaat, toont de top van de Nederlandse eventbranche aan dat die live impact ook online over te brengen is. In dit online magazine laten de experts van het toonaangevende D&B Eventmarketing zien, hoe zij de wetten van live toepassen op online events. Ontdek met deze tips, tricks en voorbeelden vanuit het D&B Eventhuis in Hilversum hoe diverse soorten evenementen ook online impact kunnen maken. 'Living your brand LIVE & Digital.'

De afgelopen jaren won het live event enorm veel terrein. Steeds meer merken en organisaties ervoeren de kracht van het strategisch inzetten van events en bestempelen zo’n experience als hét moment waarop hun merk, product of dienst echt binnenkomt bij consumenten, relaties of collega's. En nu moeten we opeens de wetten van dat krachtige live traject vertalen naar online. Daar zitten veel overeenkomsten, maar zeker ook verschillen. D&B Eventmarketing zette er een aantal op een rij:

  • De timings. Waar je voorheen je relaties 6 tot 8 weken van tevoren uitnodigt, volstaat nu een week. Saskia: “Binnen 5 uur hadden we 100 aanmeldingen voor de D&B Rosé, ons jaarlijkse relatie-event dat dit jaar digitaal plaatsvond. In drie dagen was het event ‘uitverkocht’.”
     
  • De lengte. De aandachtsspanne tijdens een online event is veel korter is dan bij een fysieke bijeenkomst. Bij een live event is 4-5 uur optimaal, waarbij er momenten zijn waarop de energie piekt met gecreëerde en geregisseerde WOW-momenten en de spontane kippenvelmomenten die je niet kunt sturen. Online heb je maximaal 2 uur waarin je moet pieken. Kijk dus kritisch naar wat je wilt vertellen en kom snel tot de kern. Je kunt beter kiezen voor een extra verdiepings-event, dan deelnemers kwijtraken door te lange sessies.
     
  • De focus. Speel online nog meer met de diverse mogelijkheden om je deelnemers erbij te houden. Nicole: “Combineer een studio-setting waar ruimte is voor een tafelgesprek, presentatie en sidekick met een razende reporter die op een andere locatie ‘inbelt’. Of haal gasten via hun webcam in de studio. Ook kun je in het voortraject pakketjes laten bezorgen bij je relaties door mensen uit je team.”

 


>> Bekijk de pagina van D&B Eventmarketing in het online magazine Online Event met tips en voorbeelden:

Living your brand LIVE & Digital


 

  • Het contact. Relatie-events draaien om contact en dat is nu net lastig in deze tijd. Investeer extra in de mogelijkheden om in klein gezelschap met je relaties in contact te komen. Doe een stap extra om te laten zien dat de relaties gewaardeerd worden. Dit kan ook al in het voortraject. 
     
  • De tools. Van platform tot streamingdienst. Voor online events heb je net even andere tools nodig dan voor fysieke events. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je goed informeren voordat je een tool kiest.
     
  • De frequentie. Online events zijn sneller te organiseren en er haakt makkelijker een grotere groep deelnemers aan. Veel organisaties hebben nu meer vrijmibo’s dan ooit! Omdat cultuur je organisatie maakt of breekt - helemaal in de huidige tijd - is het belangrijk om elkaar vaak (virtueel) te zien. Online karaoke, bingo of quizzen doet wonderen voor het groepsgevoel!

 

Bekijk het volledige online magazine:

Online Events

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.