%27Dalend+eventbudget+gaat+ten+koste+van+locaties+en+bureaus%27
Nieuws

'Dalend eventbudget gaat ten koste van locaties en bureaus'

NIDAP EVENEMENTENONDERZOEK - Het NIDAP Evenementenonderzoek laat weer van zich horen. Het continue bedrijfsevenementenonderzoek geeft EventBranche.nl een inkijkje in een aantal resultaten. In deel I: Wat doet stijgend of dalend budget met de keuzes die een opdrachtgever maakt?

NIDAP onderzocht meer dan 200 middelgrote en grote opdrachtgevers van zakelijke evenementen over de marktomvang, hun bestedingen en trends in de voorkeuren. Het rapport bevat strategische informatie voor landelijke partycateraars, locatieaanbieders en organisatiebureaus. Eventbranche.nl heeft van NIDAP inzage gekregen in het rapport. Uit het onderzoek blijkt dat er een aantal ontwikkelingen verband houdt met stijgende of dalende budgetten:

 

Bovenstaand overzicht laat zien dat organisaties met een stijgend budget (2019) hun zakelijke evenementen ook  vaker uitbesteden. De opdrachtgevers met een dalend budget houden zelf meer de regie. Een stijging van het budget impliceert ook vaker het toenemende belang van zakelijke events in de marketingmix. Een daling van het budget leidt tot meer evenementen op de werkplek. 'Als je de cijfers duidt, denk je eerst: logisch bij een dalend budget, minder uitbesteed. Maar het is best wel voer tot nadenken. Bepaalt het budget of je voor een bureau kiest?', vraagt Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl zich hardop af. 'Het is in ieder geval een mooie aanzet voor een reeks artikelen over de resultaten van het NIDAP Bedrijfsevenementen-onderzoek. 

>> Meer weten over het NIDAP onderzoek of het rapport bestellen?

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.