Drie simpele manieren om augmented reality toe te passen op je evenement

07-12-2018 - Augmented Reality, waarbij een extra laag over de werkelijkheid wordt gelegd, is geen nieuwe technologie. Maar in de markt van livecommunicatie en eventmarketing is het nog steeds een nieuwe toepassing, die langzamerhand zijn weg vindt naar evenementen. Maar hoe pas je Augmented Reality op een laagdrempelige manier toe? En welke gadgets en tools zijn daarvoor geschikt? EventBranche.nl zet er drie op een rij:

Capitola
Deze augmented reality applicaties stellen organisatoren in staat om bezoekers wegwijs te maken op een evenement en unieke content te bieden die uitsluitend via de apps beschikbaar zijn. Zo kunnen bezoekers zien waar belangrijke voorzieningen zijn, vinden ze unieke content op specifieke locaties en kunnen ze zelfs hun zakelijke contacten gemakkelijk ontmoeten.Layar
Deze gratis applicatie verrijkt o.a. teksten, afbeeldingen en advertenties met een extra virtuele laag. Zo breng je de fysieke omgeving, zoals een flyer, visitekaartje of magazine, als het ware tot leven. Het is zo simpel als het downloaden van de app en het scannen van een afbeelding om toegang te krijgen tot virtuele content. Met de Layar Creator kun je zelf een gratis account aanmaken en aan de slag met interactieve print. Kortom, een laagdrempelige manier om je doelgroep warm te maken voor je event of een fysiek product of dienst te verrijken met video en augmented reality.


Hi-Lites
Hi-Lites zijn brillen, vergelijkbaar met een zonnebril, met speciale glazen die een visueel effect geven als je kijkt naar licht. Dit kan bijvoorbeeld podiumlicht zijn, lichtjes op straat of vuurwerk. De lichtjes die je ziet, transformeren naar andere vormen; zoals hartjes, smileys maar ook bedrijfslogo’s. Kortom, een simpele en goedkope manier (plusminus €13,- per paar) om AR in te zetten. Waarbij zowel de glazen als de monturen volledig aangepast kunnen worden aan de look & feel van je keuze.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Accuraat Verhuur

  Onze uitstekende service in combinatie met jarenlange ervaring zorgt voor een hoge klanttevredenheid!
 2. Arma Verhuur

  Arma is een oer Arnhems bedrijf dat al meer dan dertig jaar bestaat.
 3. United

  United levert (inter)nationale diensten op het gebied van evenementen, televisie-en multimediaproducties.
 4. Verhuurbedrijf Zuid Holland

  Ja, met de inzet van (horeca)Verhuurbedrijf Zuid-Holland bent u in staat de verwachtingen van uw klant of uw gasten...
 5. Sendsteps

  Hoe betrek ik mijn publiek tijdens mijn bijeenkomst? Wat kan ik doen om mijn eigen presentatie te verlevendigen?

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners