Drie voordelen van een circulaire locatie voor uw evenement

05-10-2018 - Duurzaamheid is al jaren een belangrijk onderdeel voor evenementenlocaties én opdrachtgevers, maar nu signaleren we een nieuwe ontwikkeling. Namelijk die van circulair en zelfvoorzienend. Wat zijn de redenen om als opdrachtgever te kiezen voor een circulaire eventlocatie? EventBranche zet er drie op een rij:

1. De ecologische footprint van je event wordt kleiner
Soms realiseren we ons niet hoe vervuilend evenementen kunnen zijn. Vrachtwagens vol met materiaal, veel stroomgebruik, food-waste en afval. Op een circulaire locatie daarentegen organiseer je bijna altijd energie en water neutraal, wordt er gewerkt met lokale leveranciers en wordt afval gescheiden en reststoffen omgezet in grondstoffen. Zo beperk je de uitstoot van CO2. Sommige locaties hebben zelfs een duurzaamheidslijst met punten waardoor jouw ‘event footprint’ kleiner wordt.

2. Het is ‘on trend’ en draagt bij aan een beter imago
Opdrachtgevers zijn altijd op zoek naar de onderscheidende factor voor hun evenement. En net als industriele locaties zijn circulaire locaties nu hip & happening. Duurzaamheid stond bij opdrachtgevers al hoog op het wensenlijstje, maar ook buiten de kantoormuren wordt dit steeds belangrijker. Locaties met een Green Key hebben dus al een streepje voor, maar circulaire locaties gaan nóg een stap verder. Denk bijvoorbeeld aan energie- en wateropvangsystemen, zonnepanelen, recyclebare meubels, hergebruik- en compensatie oplossingen. Daarbij zijn circulaire locaties er vaak één met een verhaal, wat gemakkelijk is door te voeren in de thematiek van je event, én zorgt het voor een beter imago. Je laat namelijk zien dat je geeft om het milieu en daar willen mensen graag mee geassocieerd worden.

3. Je investeert in grondstoffen voor de toekomst
Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Grondstoffen raken op en we willen allemaal de CO2-uitstoot verminderen. Maar om dit te realiseren moet het roer om. Dit betekent dat we óók tijdens evenementen vaker moeten kiezen voor hernieuwbare en natuurlijke hulpbronnen, biologisch afbreekbare en recyclebare producten. Met het organiseren van je event op een circulaire locatie draag je hieraan bij. Deze locaties gaan slimmer om met grondstoffen en de verwerking daarvan. Zo investeer je letterlijk in de toekomst van de aarde.

Inmiddels beschikt Nederland al over de eerste circulaire evenementenlocaties. Weten welke locaties dit zijn? Blader dan naar pagina 46 van de nieuwste editie van het EventBranche Magazine! Ontvangt u nog geen magazine? Wordt dan nu lid voor 159,- excl. BTW (volledig aftrekbaar) en ontvang het nieuwste magazine bij u in de bus. Daarnaast krijgt u met uw lidmaatschap ook toegang tot de netwerkevenementen van EventBranche én geniet u van nog veel meer voordelen!

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Efteling Meetings & Events

  De Efteling biedt voor elk zakelijk gezelschap een unieke beleving in een inspirerende omgeving.
 2. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

  Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in Zeist is gelegen op een bosrijk eigen landgoed midden op de Utrechtse...
 3. Holland Evenementen Groep

  De Holland Evenementen Groep is een allround evenementenlocatie, gelegen aan de A15 bij Tiel in het midden van...
 4. Philharmonie

  Congreslocatie voor inspiratie en succes
 5. Werkspoorkathedraal

  De Werkspoorkathedraal: een gerenoveerde industriële locatie met ±5.800m2 vrije vloeroppervlakte en eindeloze...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners