Einde+eventbranche%3A+WELKOM+Live+Contact
Nieuws

Einde eventbranche: WELKOM Live Contact

EVENTBRANCHE TOEKOMSTPERSPECTIEF - Wat hadden we gehoopt nu echt perspectief te hebben. Duidelijkheid. Wanneer het weer mag en wat er weer kan. Terug naar waar we gebleven waren: een hoofdrol opeisen met live communicatie, experience marketing en evenementen binnen de marcom-mix...Die duidelijkheid is er nog niet. MAAR een helder, positief en zelfs gouden toekomstbeeld hebben we wel!

Covid-19 heeft de eventbranche lam gelegd. Ontmoeten was uit den boze en laat dat nou net de kracht zijn van alles dat met live communicatie en experience marketing te maken heeft. Het live ontmoeten van nieuw netwerk, van een product, een dienst of een bedrijf, live kennis opdoen, het is en blijft het krachtigste middel binnen de marcom-mix, we toonden het zelfs wetenschappelijk aan (Events laten je hersenen investeren in de boodschap)…en die moest in de koelkast. 

En ja, we namen de zwarte piste naar boven om in no time dat wat altijd al in ons bereik lag te perfectioneren: hybride events, online live communicatie, online events en online experiences. Maar hoe krachtig en effectief ook, de impact van live kan het maar moeilijk evenaren. Een klein deel van de branche kon mee bewegen, de meerderheid zakte weg in het moeras van maatregelen, lockdowns en steeds weer nieuwe onmogelijkheden. 

Een gouden toekomst
En toch…deze ellende is het begin van een ongekende gouden toekomst voor de eventbranche. Die stelling is simpel te onderbouwen: neem de krachtige en de ongelooflijk sterke positie die live na decennia had ingenomen binnen de marcom-mix; tel daarbij op de oneindige mogelijkheden van alles dat WE online kunnen; zet daar dan nog een plusje achter, want na COVID-19 zullen bedrijven meer dan ooit hun sociale imago de koers van hun communicatie en marketing laten bepalen. En dat kan echt alleen maar met live momenten en experiences; tot slot van deze optelsom: we breken de kaders van wat ooit de eventbranche was volledig open. HR, recruitment, customer service afdelingen, bots op je website, binnensteden, het experience kantoor, alles komt onder de regie en auspiciën van eventprofessionals, live specialisten en experience designers. Wij dus.  

We nemen afscheid van de eventbranche, laten het oude zeker niet los, maar varen daarop door en starten door in de ongekende kansen van de wereld van LIVE CONTACT. En die wereld is de eenvoudige optelsom van:

De kracht van LIVE + alle lessen en mogelijkheden van online events + de hang naar sociaal imago van merken en bedrijven + het veel grotere speelveld...

We nemen jullie graag aan de hand! De komende maanden publiceren we op de eerste dag van februari, maart en april drie online magazines:

  • 1 februari: LIVE Impact

De kracht van live binnen marketing en communicatie. Opdrachtgevers en visionairs aan het woord over hun hang en drang naar live en evenementen. De wetenschappelijke uitleg van die kracht van live en voorbeelden, cases en de kracht van gisteren, vandaag en morgen aangetoond

  • 1 maart: LIVE Forward

Het toekomstperspectief, de kansen voor het oprapen. We pakken de stoomcursus en alle lessen en perfecte voorbeelden van online, hybride en virtuele evenementen in de afgelopen maanden op en voegen het aan onze bestaande kennis en expertise van live communicatie en experience marketing in de fysieke vorm. Daarnaast gaat het sociale imago vele communicatie en marketingtrajecten bij merken en bedrijven bepalen. En dat kan niet met een banner of advertentie: dat moet live en dat noemen wij NEW Live! En onderschat ook niet de invloed van UN Goals voor de directe toekomst. Diversiteit, duurzaamheid, inclusiviteit, je moet het niet predikken maar laten voelen, ondergaan, beleven. Precies: ons vak.

  • 1 april: LIVE Contact

In het derde deel maken we de optelsom compleet en leggen we alle kansen bloot. En vrees niet: we gaan geen afbreuk doen aan de enorm krachtige events, live communicatie en experience marketing die we kennen van voor COVID-19. Maar we tellen de online kansen, de NEW Live kansen en de ongekende kansen van het verbreden van ons speelveld bij die al bestaande kracht van ons vak op. We laten voorbeelden zien en dragen ze aan. In het drieluik moet genoeg inspiratie en kennis ontstaan om straks de ultieme kans te pakken in onze nieuwe wereld van LIVE CONTACT *.

Wil je naast de compacte online magazines die we de komende maanden gaan publiceren echt de diepte in? Met onderzoeken, achtergronden, interviews, cases, tips, do's en don'ts, de shift in de branche blootgelegd, trends en ontwikkelingen en visies die de kansen nog meer duiden en uitleggen? Word dan vandaag nog lid van EventBranche.nl en ontvang in april NEW LIVE, het meest glossy, dikke, mooie en bovenal meest inhoudsvolle EventBranche Magazine ooit. Dit naslagwerk wordt alleen verstuurd naar duizenden opdrachtgevers en onze leden*. Dus: WORD LID!

* twijfel of je betaald lid bent? stuur een mail ter controle naar elin@eventbranche.nl 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.