Eurovisie+Songfestival+2020%3A+eventmanagers+kiezen+voor+Rotterdam+Ahoy%2E+En+jij%3F
Nieuws

Eurovisie Songfestival 2020: eventmanagers kiezen voor Rotterdam Ahoy. En jij?

EVENEMENTENLOCATIE SONGFESTIVAL - Met de winst van Duncan Laurence komt het Eurovisie Songfestival 2020 naar Nederland. Maar welke locatie en welke stad gaan dit evenement hosten? Het Genootschap voor Eventmanagers polste 65 van haar leden en die waren toch wel redelijk eensgezind: Rotterdam Ahoy is de ideale locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020. Wat vind jij?

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Zwolle, Maastricht en Arnhem melden zich min of meer openlijk aan voor de organisatie van het grootse media event. De organisatie – AVROTROS, NPO en NOS, ondersteund door de European Broadcasting Union (EBU) – staat de komende weken voor een serieuze klus: hoe kiezen zij de best passende stad en evenementenlocatie?

Om de organisatie van deskundig advies te voorzien heeft het Genootschap voor Eventmanagers op maandag 20 mei jl. een poll uitgezet onder de leden. Wij vroegen hen: Waar moet volgens jou het Eurovisie Songfestival 2020 plaatsvinden? In welke stad en bij welke venue? Dit zijn de uitkomsten van de 65 eventmanagers die de poll in hebben gevuld:

 

Pro Rotterdam
De leden waren opvallend positief over Rotterdam als volgende songfestivallocatie. De stad is ‘booming, hip & happening, no-nonsense, the living melting pot en steeds meer the-place-to-be internationaal gezien’, zo luidden de commentaren. Als grote voordelen werden genoemd: groede bereikbaarheid, goede infrastructuur, beschikt over een eigen vliegveld en ligt ook dichtbij Schiphol en heeft een ruim aanbod aan hotels.

Ahoy
Rotterdam Ahoy geldt voor een groot aantal eventmanagers als dé locatie voor het ESF2020. Want: groot genoeg, ervaring met grote events, goede akoestiek en vooral veel extra ruimte om het hele ‘songfestival-circus’ te huisvesten. Want dat is alles bij elkaar nogal wat; denk aan alle side-events die georganiseerd worden, alle ruimten waar greenrooms moeten worden ingericht en de plekken waar de internationale pers zijn werk moet kunnen doen. Voorwaarde is wel dat Ahoy op tijd gereed moet zijn met de verbouwing die hier jl. februari is gestart, maar de voorstanders van Ahoy hebben daar alle vertrouwen in.

 

 


Vrijwilligers

Bijzonder side-effect van de poll van het Genootschap voor Eventmanagers was de grote belangstelling voor ESF2020 als once-in-a-lifetime evenement.  Men kijkt uit naar de komst van dit bijzondere event naar Nederland en de animo om als het even kan hieraan bij te dragen is groot. Eén van de leden opperde het plan om vanuit het Genootschap een pool van volunteers af te vaardigen voor ESF2020. Dat idee leggen we graag voor aan de organisatie, zodra die de keuze van de locatie bekend maakt.
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.