Eventbedrijf+in+zwaar+weer%3F+Zo+voorkom+je+een+faillissement+%28gratis+webinar%29
Nieuws

Eventbedrijf in zwaar weer? Zo voorkom je een faillissement (gratis webinar)

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord biedt eventbedrijven die in financieel zwaar weer verkeren de mogelijkheid om te herstructureren. Dit biedt een goede stok achter de deur om je eventbedrijf opnieuw vorm te geven. Neem deel aan het webinar, lees hier meer over de WHOA of vraag een kosteloos adviesgesprek aan met een bedrijfscoach van oamkb.

Voorkom dat je in de WHOA terecht komt!

Het Wet Homologatie Onderhands Akkoord biedt eventbedrijven die in financieel zwaar weer verkeren de mogelijkheid om te herstructureren. Dit biedt een goede stok achter de deur om je eventbedrijf opnieuw vorm te geven. Dus kom nu in actie:


Wil je meer informatie over de WHOA en wat dit voor jou kan betekenen?
Meld je dan vandaag nog aan voor het gratis en vrijblijvende webinar van oamkb

15 juni - 11.00 uur

 


 

Advocaten en curatoren bieden de WHOA aan evenementen bedrijven aan. Dan kom je in een juridische procedure terecht. Het kan ook anders!

Sinds jaar en dag worden bedrijven opnieuw uitgevonden

Je evenementenbedrijf kan door de corona crisis in schulden zijn geraakt. De omzet haal je niet meer in maar je moet wel de komende jaren aflossen. Je evenementenbedrijf heeft een frisse start nodig. Dat is mogelijk met de juiste bedrijfsadviseur of bedrijfscoach van oamkb bijvoorbeeld. Schrijf je nu in voor het webinar en laat je gedachten erover gaan. Je saneert en herstructureert je bedrijf om je evenementenbedrijf voort te laten bestaan. Dit is niet iets om je voor te schamen, de corona crisis heeft ons allemaal geraakt.

Sinds jaar en dag worden saneringen en herstructurering uitgevoerd. Leveranciers, banken, Belastingdienst en aandeelhouders meewerken in deze corona crisis mee om het evenementenbedrijf weer toekomstbestendig te maken. Je hoeft dus niet in de WHOA terecht te komen, maar gebruikt de WHOA als stok achter de deur. Wanneer schuldeisers niet vrijwillig meewerken is er altijd nog de WHOA met een dwingend crediteurenakkoord.

Bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches helpen je met je bedrijf, curatoren en advocaten voeren de WHOA uit

Een curator of een advocaat kijkt niet bedrijfsmatig naar je bedrijf, maar voert de juridische procedure uit. Daar is wel een reorganisatieplan en vaak ook een financiering voor nodig. Een waardering van je eventbedrijf na sanering en reorganisatie is ook van belang. Daar hebben curatoren en advocaten toch al bedrijfsadviseurs, een waarderingsspecialist en een financieringsspecialist voor nodig.

Herstructurering zonder in de WHOA terecht te komen

Dit heb je nodig: een nieuw businessplan waarin staat waar komt de omzet vandaan komt, welke omzet, de hoogste marge oplevert en wat de toekomstbestendig is. In een nieuw businessplan voor je eventbedrijf zitten ook ideeën voor extra omzet bijvoorbeeld en een prognose waar je bedrijf naartoe gaat. Je hebt dan waarschijnlijk ook startkapitaal voor je eventbedrijf in nieuwe vorm nodig. Dit kun je gebruiken om schulden af te kopen en een nieuwe start te maken. Ook dit zit in je nieuwe businessmodel inbegrepen. Je laat een waardering van je bedrijf voor en na de herstructurering zien. Hierna, bij uitvoering van je nieuwe businessplan, is het voor een financierder een goed teken als je je laat begeleiden door een bedrijfscoach.

Als de deurwaarder voor de deur staat, ben je te laat! Via de WHOA kun je wel een stand-still periode laten opleggen door de rechter. Vaak is er dan al beslag gelegd, zijn er activa verkocht en heb je problemen om je eventbedrijf opnieuw op te starten. Je kunt nu de regie pakken en zelf zorgen voor sanering en herstructurering.

Om zelf als event ondernemer dit te bespreken met de leveranciers, bank en de Belastingdienst is vaak niet wat je wilt. Daarom kun je een bedrijfsadviseur of bedrijfscoach dit voor jou laten doen. De bedrijfsadviseur overlegt met jou en je leveranciers en verklaart je nieuwe event businessmodel uit aan de bank. Financierders geven eerder groen licht bij een financieringsaanvraag wanneer je een bedrijfscoach hebt ingeschakeld.

Herstructurering levert meer op dan het kost

De kosten van een bedrijfscoach worden meegefinancierd bij het startkapitaal. Je houdt altijd geld over door de afkoop van schulden bij de bank, de Belastingdienst en leveranciers.

Als je je event bedrijf laat bestaan zoals het was en schulden de komende jaren probeert af te lossen heb je nog jaren een zware last op je schouders. Hoe fijn is het om weer een toekomstbestendig bedrijf zonder grote schulden te hebben?

De WHOA kun je voorkomen maar biedt wel een stok achter de deur om je evenementenbedrijf te herstructureren. Neem deel aan het webinar, lees hier meer over de WHOA of vraag een kosteloos adviesgesprek aan met een bedrijfscoach van oamkb.


Wil je meer informatie over de WHOA en wat dit voor jou kan betekenen?

Meld je dan vandaag nog aan voor het gratis en vrijblijvende webinar van oamkb

15 juni - 11.00 uur


 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.