Eventmanagers+luisteren+met+open+mond+naar+masterclass+Accountability
Nieuws

Eventmanagers luisteren met open mond naar masterclass Accountability

Obsession, Live Communicatie-bureau, organiseert meerdere keren per jaar een masterclass. Dit keer deelde autoconcern PON haar eventkennis over accountability met andere eventmanagers. Het leidde tot veel open monden.

Een groep van zo'n 20 eventmanagers lag afgelopen week aan de voeten van PON-manager Corporate Events & Sponsoring Willem van Weert. In een krachtige masterclass liet Van Weert zien hoe PON in een kort tijdsbestek haar events en live communicatie-uitingen centraliseerde en daardoor de stap kon maken om de Return on Events uit te rekenen. In de praktijk betekent dat vooral dat iedere eventmanager binnen het PON-concern altijd werkt vanuit een doelstelling en pas daarna bezig gaat met eventplanning en uitvoering. Van hap snap naar accountability.

PON gebruikt de pyramide van het European Event ROI Institute om bij ieder relevant evenement de return on investment uit te rekenen. 'Het is essentieel om te realiseren dat die ROI niet altijd in keiharde sales is uit te drukken', aldus Van Weert, die de ROI-pyramide samen met Karoline Wiegerink aanpaste voor zijn organisatie. Uit de reacties van de diverse eventmanagers blijkt dat PON met deze strikte ROI-methode haar toehoorders ver vooruit is. Wat is volgens organisator Obsession de hoofdboodschap van deze Madsterclass?

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.