Faillissement+voor+live+podium+en+concertlocatie+Sugar+Factory+Amsterdam
Nieuws

Faillissement voor live podium en concertlocatie Sugar Factory Amsterdam

Sinds afgelopen maandag heeft Sugar Factory in Amsterdam per direct haar deuren gesloten. Het live podium, waar afgelopen jaar nog 570 evenementen en concerten plaats vonden, is niet langer gemachtigd om te exploiteren en heeft faillissement aangevraagd.

Op financieel gebied ging het al geruime tijd niet goed met de club annex livepodium, opgericht in 2005 als nachttheater met als doel om livemuziek, theater en clubevenementen samen te brengen. De afgelopen anderhalf jaar heeft Sugar Factory zich hard ingezet om een vernieuwde muzikale lijn uit te zetten, en hoewel de club compleet zelfstandig en zonder subsidies functioneerde bleef de exploitatie dusdanig achter dat de organisatie nu geforceerd is om een faillissement aan te vragen. De eigenaren van Sugar Factory hebben alle opties voor een eventuele doorstart onderzocht maar deze bleken mede door openstaande schulden helaas niet mogelijk.

Sugar Factory was zeven dagen per week geopend. In 2018 alleen al organiseerde het podium 405 club evenementen en 165 live concerten waar in dat jaar 157.283 bezoekers op afkwamen. Sugar Factory stond bekend om het faciliteren van verschillende subculturen, en bood gedurende haar bestaan een belangrijk podium voor verschillende organisaties en artiesten. Zo gaf het podium op allerlei manieren plek voor talentontwikkeling; zoals de ruimte bieden voor aanstormende lokale acts, het organiseren van talloze bandavonden en exposities voor opkomende kunstenaars. Hierdoor stond de club op de kaart als een plek waar je elke dag iets nieuws en actueels kon ontdekken.

Sugar Factory blikt vol trots terug op de afgelopen veertien jaar en bedankt alle personeelsleden, organisaties, DJ’s, acts, bands, kunstenaars en bezoekers voor de mooie herinneringen door de jaren heen.

Fotocredits: Piet van Stijp
Bron: Facebook @sugarfactoryamsterdam

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.