Fokker Terminal over de veranderende rol, herontwikkeling en nieuwe toekomstplannen

21-09-2018 - Fokker Terminal in Den Haag staat al jaren bekend als industriële evenementenlocatie voor congressen, zakelijke events en b2b beurzen. Wat begon met een lege hangar, is nu een turnkey eventlocatie met eigen faciliteiten, inrichting en meubilair. Inmiddels verandert haar rol als eventlocatie steeds meer richting die van co-producent én kartrekker voor de ontwikkeling van het gebied rondom de locatie. Tim Rosman, Sales & Event Director, neemt ons mee in het veelbelovende toekomstperspectief van de locatie, waar ook nog voldoende ruimte is voor uitbreiding.

De stijgende budgetten, samensmelting van eventconcepten en het feit dat opdrachtgevers zich ook door andere type events laten inspireren, zorgen voor interessante mogelijkheden. Waar aan de bureaukant de productiecapaciteit verandert naar strategisch advies en conceptontwikkeling, springen locaties hier juist op in. Zo ook de Fokker Terminal: ‘Binnen de locatie vervullen wij zowel de facilitaire rol als die van adviseur; en dan voornamelijk op logistiek en operationeel vlak. We gaan niet op de stoel van het bureau zitten maar denken wel mee en ontzorgen. Als je bij een locatie binnenkomt waarbij ook die kennis in-house aanwezig is, krijg je een soort one-stop-shop. Een mooi  voorbeeld daarvan is het Festival van de Toekomst van de provincie Zuid-Holland, waar we letterlijk vanaf dag één bij betrokken zijn geweest. Zo kunnen we meer de diepte in’, begint Rosman.

De laatste jaren heeft de congres- en eventlocatie flinke stappen gemaakt. ‘We hebben nu meer vaste AV-faciliteiten, sfeerverlichting, meubilair, en dus nog meer uitbreiding van het eigen materiaal. Daarnaast is ons team uitgebreid en dat geeft ruimte om toekomstgericht te gaan werken. Dit heeft ook met de ontwikkeling van het gebied te maken. Want de Binckhorst wordt een nieuw stukje Den Haag; een creatieve hotspot en hip woon- werkgebied. Zo komen er o.a. 5000 woningen, kantoren en nieuwe horecaconcepten bij, waarbij de nieuwe Fokker Haven (gelegen achter de locatie red.) al een kijkje geeft in de toekomst.

De herontwikkelingsplannen zetten de locatie zelf ook aan het denken. Wil jij weten wat zij van plan zijn? Blader dan, zodra het EventBranche Magazine bij u op de deurmat valt, naar pagina 48!

Ontvangt u nog geen magazine? Wordt dan nu lid voor 159,- excl. BTW (volledig aftrekbaar) en ontvang het nieuwste magazine bij u in de bus. Daarnaast krijgt u met uw lidmaatschap ook toegang tot de netwerkevenementen van EventBranche en geniet u nog van veel meer voordelen!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. DeFabrique

  21 loodsen, silo’s en hallen bieden ruimte aan 50 tot 3500 bezoekers op meer dan 10.000 m²
 2. Artishock Events & Marketing

  Slingers ophangen kan iedereen, Artishock houdt zich bezig met het ontwikkelen van evenementen die (of dit nu voor...
 3. Hangaar2

  Maak kennis met de evenementenlocatie Hangaar2 op voormalig militair vliegveld Valkenburg in Katwijk.
 4. Aaaaha! Bureau voor live communicatie

  Wij weten hoe we jouw collega’s, relaties en vakgenoten in de actiestand krijgen. Dat is de kracht van live...
 5. aanmelder.nl

  Eenvoudig evenementen organiseren doe je met aanmelder.nl

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners