Gouden+Greenkey+voor+Passenger+Terminal+Amsterdam
Nieuws

Gouden Greenkey voor Passenger Terminal Amsterdam

In het jaar dat Passenger Terminal Amsterdam 10 jaar bestaat, ontvangt de evenementenlocatie de Gouden Greenkey, hét internationale eco-keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

'Wij zijn erg blij met deze gouden groene sleutel', zegt Joeri Kaan, duty manager bij Passenger Terminal Amsterdam en verantwoordelijk voor het milieubeleid.

Het traject van aanvraag tot de uitreiking van het certificaat heeft ongeveer een half jaar geduurd. 'Het waren meer de puntjes op de i. Echte grote veranderingen hebben wij niet hoeven door te voeren', vervolgt Joeri Kaan. 'Een opmerking niet bedoeld om onszelf nu op de schouder te kloppen, maar voor de eigenaren van de terminal, NS Poort en de Haven Amsterdam, staat het milieu al jaren hoog op de agenda.'

Warm waterbron
'Daarnaast is de terminal nog maar 10 jaar oud. Tijdens de bouw is al rekening gehouden met het milieu én de portemonnee. Zo wordt bijvoorbeeld de terminal in de winter verwarmd met behulp van een warm waterbron. In de zomermaanden is het proces omgekeerd en wordt er gekoeld met behulp van een koud waterbron.' In de loop der jaren zijn er verder waterbesparende kranen geïnstalleerd, wordt het licht in de toiletblokken geactiveerd met behulp van bewegingssensoren en hebben de 200 tl-buizen in de glowingwalls plaatsgemaakt voor LED verlichting.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.