Grote+Amsterdamse+locatie+gaat+samenwerking+aan+met+taxicentrale
Nieuws

Grote Amsterdamse locatie gaat samenwerking aan met taxicentrale

De RAI in Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Taxi Centrale Amsterdam (TCA).

RAI en Taxicentrale Amsterdam (TCA) draaiden naar alle tevredenheid in begin 2010 een pilot. Het succes van deze proefperiode heeft er toe geleid dat TCA voortaan de vaste taxipartner is van Amsterdam RAI. Dat houdt in dat allen TCA-taxi's bezoekers op het RAI-terrein mogen afhalen. Overige taxi's worden wel toegelaten tot het terrein om bezoekers af te zetten.

Klachten
'Amsterdam RAI heeft gastheerschap hoog in het vaandel staan en streeft als vooraanstaande locatie naar het hoogst mogelijke niveau van dienstverlening. Doordat Amsterdam RAI in het verleden, tijdens grote evenementen, regelmatig werd geconfronteerd met klachten van bezoekers en buurtbewoners die gebruik maakten van taxidiensten in Amsterdam, zijn verbeteringsmogelijkheden onderzocht. De klachten betroffen de houding van taxichauffeurs, het in rekening brengen van te hoge tarieven en de overlast van de vele wachtende taxi’s in de buurt', geeft de evenementenlocatie duidelijk de beweegredenen aan voor de samenwerking.

Pilot-periode
Amsterdam RAI heeft samen met TCA een pilot gehouden tijdens zes grote evenementen waarbij de taxistromen rondom het RAI-complex werden gereguleerd en klanten op basis van vaste prijzen werden vervoerd. Het doel van de pilot was de tevredenheid van de bezoeker te verbeteren, de klachten uit de buurt te verminderen en meer controle te hebben over wat er op het terrein van de RAI gebeurt. Uit evaluatie blijkt dat deze drie punten positief beoordeeld zijn.

Samenwerking
Amsterdam RAI heeft voor TCA gekozen, omdat TCA als grootste taxicentrale in Amsterdam met 800 taxi’s voldoet en aan de kwaliteitseisen van Amsterdam RAI alsook van de Gemeente Amsterdam. Alle TCA taxichauffeurs hebben een kwaliteitstraining gehad, er is een aanspreekpunt en TCA zorgt ervoor dat er geen lange wachtrijen in de buurt staan. Amsterdam RAI wordt hierbij gesteund door het Stadsdeel Zuid, waarbij de politie toeziet op een ordelijk verloop. De samenwerking richt zich op het ophalen van bezoekers: alleen taxi’s van TCA worden toegelaten op het RAI-terrein. Het afzetten van passagiers blijft voor alle geregistreerde taxichauffeurs in Amsterdam mogelijk.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.