Het bewijs dat kunst en events een gouden combinatie zijn

29-11-2018 - AMSTERDAM - Dat kunst en events perfect samen gaan blijkt uit het Amsterdam Light Festival. Vanaf vandaag wordt de stad weer opgelicht door 29 kunstwerken verspreid over de stad. Precies 53 dagen blijft deze kunst zichtbaar. Dit is de reden voor u om even een bezoekje aan onze hoofdstad moet brengen.

Foto: Amsterdam Light Festival

Het festival is opgezet door rondvaartbedrijven. Doordat het rondvaart seizoen in de winter minder druk is maar ook omdat het vroeg donker is, waardoor lang niet alle gebouwen van Amsterdam te zien zijn zonder verlichting. Een slimme samenwerking dus tussen ondernemer en stad. Inmiddels hebben al meer dan 200 kunstwerken hebben sinds 2012 de stad een extra dimensie gegeven. Na een uitvoerige selectieperiode wordt er gemiddeld 15 maanden gewerkt aan de ontwikkeling van de kunstwerken. Na afloop van het festival krijgen de werken een tweede leven doordat ze worden toegevoegd aan de collectie: de Light Art Collection. 

De tentoonstelling met 29 kunstwerken staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, een uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De kunstwerken van Amsterdam Light Festival zijn zowel op het water als op het land te bewonderen. Het evenement trok vorig jaar ruim 900.000 bezoekers, dat waren er ruim 50.000 meer dan het jaar daarvoor. Een boost voor de stad en de ondernemers. Een samenwerking tussen stad & cultuur. 

Shine your light 
Het festival wordt mogelijk gemaakt door partners, sponsoren, fondsen en vrijwilligers. Zonder hen zou het Amsterdam Light Festival niet kunnen bestaan. Interesse om mee te helpen om de stad te verlichten? Jouw hulp in de vorm van tijd, geld of middelen is waardevol. 


0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners