Ice+and+Sand+Events+op+weg+naar+wereldrecord
Nieuws

Ice and Sand Events op weg naar wereldrecord

25 meter, zo hoog wordt de top van de hoogste zandsculptuur ter wereld. Het Nederlandse bedrijf Ice and Sand Events vertrekt donderdag 9 september naar China om daar leiding te geven aan de bouw van dit nieuwe Guinness Wereldrecord.

Ice and Sand Events bouwt van 12 september tot en met 29 september met de beste zandkunstenaars van de wereld en een team van 60 Chinese zandkunstenaars een sculptuur met een hoogte van 8 verdiepingen. Dit Guinness Wereld Record wordt gebouwd tijdens de 12de editie van het China Zhoushan International Sand Sculpture Festival.

50 miljoen kilo zand (dit is gelijk aan 1.750 vrachtauto’s of 415.000 kruiwagens) hebben de zandkunstenaars nodig om een nieuw wereldrecord van 25 meter hoog te vestigen. De totale sculptuur heeft een lengte van 220 meter en een totale oppervlakte van maar liefst 11.000 vierkante meter. Het oude record staat op een hoogte van 20,91 meter en werd in 2001 in Almere gevestigd.

Op woensdag 29 september zal de officiële hoogtemeting plaats vinden. Tijdens een speciale ceremonie zal de exacte hoogte worden bekend gemaakt en zal door een official van Guinness World Records het wereldrecord certificaat worden uitgereikt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.