IDEA+start+radiocampagne+op+BNR
Nieuws

IDEA start radiocampagne op BNR

Leden van branchevereniging IDEA waren eensgezind in het tevredenheidsonderzoek: de naamsbekendheid van de vereniging als kwalitatief keurmerk moet in de breedte vergroot worden. IDEA gaat daar middels een radiocampagne op BNR werk van maken.

'De leden hebben duidelijk de wens uitgesproken om IDEA als keurmerk voor evenementenbureaus breder te positioneren', aldus bestuurslid Maurice Hartog. Het IDEA-bestuur heeft hierop geanticipeerd door campagne te gaan voeren op BNR radio om IDEA een bredere naamsbekendheid te geven en neer te zetten als het keurmerk voor kwaliteitsbureaus.

Hartog, bestuurslid IDEA en verantwoordelijk voor de portefeuille Communicatie: 'Juist nú hebben we gekozen voor landelijke publiciteit om het evenement weer hoog op de agenda te krijgen bij de opdrachtgevers. BNR radio heeft een groot bereik en is de best beluisterde zender onder managers van het Nederlandse bedrijfsleven.'

Friday Move
Na overleg met BNR is gekozen voor de 'adoptie' van het programma The Friday Move gedurende de hele maand september (elke vrijdag van 16.00 u. tot 18.30 u.). 'We hebben heel bewust gezocht naar een programma waar wij ons als eventbranchevereniging mee kunnen associëren. The Friday Move heeft meer dan 100.000 luisteraars elke vrijdag. Het programma is een soort radio-versie van ‘De Wereld Draait Door’. Een bekende Nederlander in het nieuws, actualiteiten, live muziek en humor. Daarmee zou het een concept kunnen zijn dat je zo op een evenement kunt neerzetten', aldus Hartog over de keuze van het programma. Het geheel wordt gepresenteerd door Wilfred Genee en wordt in het weekend twee keer herhaald.

IDEA krijgt commercial-tijd verpakt in de aankondigingen van het programma. De hele maand september op elke werkdag. Totaal betekent dat 200 commercials.
Daarnaast wordt dit programma aangekondigd in het Financiële Dagblad. In deze aankondiging wordt IDEA ook vermeld. IDEA is VDS Risico Beheer erkentelijk voor een substantiële bijdrage ter financiering van dit initiatief en ook danken wij de Juridische Snelweg voor hun financiële bijdrage. De Juridische Snelweg zal een aantal keren worden genoemd in de commercials.

Er bestaat de mogelijkheid om de live-uitzendingen bij te wonen. Binnenkort volgen details hierover!
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.