Internationale+MICE+branche+geschokt+door+Nederlandse+wet
Nieuws

Internationale MICE branche geschokt door Nederlandse wet

Op de jaarlijkse Antor MICE Fair in kasteel Vanenburg in Putten bleken de diverse verkeersbureaus volledig verrast door de nieuwe loonkostenregeling van minister De Jager: 'This is a disaster for our business.'

In het eerste EventBranche Magazine luidde diverse organisaties al de noodklok over de nieuwe belastingwet van De Jager. De demissionair minister weerlegde grotendeels de kritiek, maar tijdens de ANTOR MICE Fair in Kasteel Vanenburg zaten de verkeersbureaus met veel angstige vraagtekens. 'Will this new law make incentives and meetings abroad almost unpossible for Dutch corporates?', vroegen enkele verkeersbureaus zich openlijk af.

80 procent
Dankzij een lezing van SITE-voorzitter Marije Breuker waren de diverse bestemmingen goed op de hoogte van de nieuwe Nederlandse situatie. Vanaf 2011 mogen bedrijven 1,4 procent van hun fiscale loonsom onbelast besteden aan zaken als personeelsfestiviteiten, kerstpakketten, fietsen en andere zaken. Dit percentage is gelijk aan het gemiddelde dat nu aan deze posten door werkgevers wordt uitgegeven. Uitgaven boven dit percentage vallen onder een eindheffing van 80 procent.

Kwantiteit laag, kwaliteit hoog
Of de nieuwe regeling, de aswolk of de drukte op de Nederlandse snelwegen debet waren aan het geringe aantal bezoekers op de fair is onduidelijk, maar het aantal bezoekers bleef achter ten opzichte van eerdere jaren. De reacties van de standhouders waren toch overwegend positief: niet druk, maar wel de hele dag iemand aan onze desk gehad, aldus standhouders als Luxemburg en Disney. Waarmee de kwaliteit van de bezoekers van prima niveau bleek. Een enkele standhouder was compleet verrast door de nieuwe wetgeving en zat letterlijk met de handen in het haar.

Binnenkort besteedt EventBranche.nl weer aandacht aan de gevolgen van de nieuwe belastingwet.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.