Learn From the Rest

09-08-2019 - EventBranche.nl was dit jaar mediapartner van IMEX 2019. IMEX is de wereldwijd bekende vakbeurs die gericht is op incentive travel, bijeenkomsten en evenementen, die plaatsvond in Frankfurt. Zij zien EventBranche als een belangrijk kanaal voor de Eventmanager doelgroep in Nederland. Deze groep is niet altijd bekend met IMEX en willen ze graag meer aan zich binden. Maar liefst 14.000 eventprofs bezoeken de internationale vakbeurs en haar 3500 standhouders . Een unieke mogelijkheid voor EventBranche.nl Magazine om een aantal buitenlandse collega’s aan de tand te voelen over de trends en ontwikkelingen binnen de zakelijke evenementenbranche.
Roemenië

Simion Giurca, Tourism Advisor van het Ministry of Tourism of Romania, geeft aan dat er een stijgende vraag is naar zakelijke evenementen die in de natuur plaatsvinden. Hij benoemd hierbij een evenement waarbij het gezelschap na een plenaire aftrap in de stad Timișoara met fietsen naar het bos verplaatste, waarbij er een vergadersetting in het bos was opgezet. Zij geloven dat de combinatie van natuur en stad zorgt voor een betere concentratie. Een andere ontwikkeling is het delen van locaties, zo kan bijvoorbeeld de universiteit van Timișoara voor elk denkbaar evenement ingezet worden.Rwanda

Rwanda, ookwel het land van de duizend heuvels. Het landschap van Rwanda is heuvelachtig en kenmerkt zich door vele bergen, tropische regenwouden en vulkanen. Overal zijn theeplantages en akkers voor landbouw. Ook zijn er vele Nationale parken waar veel wilde diersoorten voorkomen zoals gorilla’s, leeuwen, giraff en, olifanten, luipaarden, hyena’s en nijlpaarden. Sinds een aantal jaren weten steeds meer toeristen het land te vinden. Maar ook biedt het land volop MICE mogelijkheden. Het ICCA, (International Congress and Convention Association) riep Rwanda uit tot de nummer 3 op de lijst van meest populaire conferentie locaties in Afrika. Met steun van de overheid heeft het land zich ontwikkeld als een veilige MICE bestemming met veel accommodatiefaciliteiten en een verbeterde infrastructuur. 
Faroe Islands

In 2018 sloot EventBranche.nl aan bij een familiarisation trip naar de Faroe Islands. Tijdens IMEX sprak EventBranche Magazine met Annleyg Lamhauge van Visit Faroe Islands, wat zien zij voor ontwikkelingen? Lamhauge geeft aan dat zij enerzijds afhankelijk zijn van vliegtuigmaatschappijen. Er zijn plannen om een directe vlucht te realiseren van Amsterdam naar Vagar op de Faroe Islands. Een positieve ontwikkeling volgens Lamhauge. Ook al merken zij wel dat de organisatoren die kiezen voor de Faroe Islands deze keuze maken omdat de destinatie onontdekt en ongerept is. Met meer directe vluchten zal de locatie steeds bekender worden bij het grote publiek en daardoor minder exclusief. Doordat de eilanden ‘unknown and remote’ zijn, zijn zij extra speciaal. Verder zien zij een groeiende vraag naar ‘cultural experiences’. Een lokaal diner bij mensen thuis is in trek maar ook het contact met de lokale bevolking tijdens het activiteitenprogramma.
Letland

In gesprek met Aigars Smiltans, project director van MEET RIGA. Smiltans spreekt vol trots over zijn land en over de mogelijkheden voor zakelijke evenementen in zijn land. Hij benoemd de hoofdstad Riga als de perfecte uitvalbasis voor zakelijke evenementen in Letland. De belangrijkste ontwikkeling? Dat is eigenlijk geen echte ontwikkeling volgens Smiltans, dat is namelijk het behouden van de eigen identiteit. Voor hun eigen evenementen maar ook voor de evenementen die vanuit het buitenland georganiseerd worden. Die identiteit is de echte trekpleister van Letland. Vanaf 1991 is Letland onafhankelijk en ondanks honderden jaren afhankelijk geweest te zijn hebben zij hun eigen identiteit behouden. Waar alle Letten écht trots op zijn, dit brengen zij over op zakelijke eventgast.
 Oman

Volgens Gillian Taylor, Director of Business Development van Oman Convention & Exhibition Centre, trekt Oman voornamelijk zakenreizigers omdat het land een bijzondere diversiteit aan landschappen biedt. Enerzijds heeft het land een 1700 kilometer lange kustlijn maar ook beslaat een groot deel van het land een uitgestrekte woestijn. De steden kennen enkel laagbouw en daarnaast is Oman één van de dunst bevolkte gebieden van de wereld. De rust en het idee om terug te gaan in de tijd zijn volgens Taylor een aantal belangrijke trekkers voor zakelijke evenementen. Zij zien daarom ook een stijging in het aantal zakelijke bezoekers vanuit Europa. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners