Live+Legends+scoort+in+Saudi+Arabi%C3%AB+met+Esports+live%2Daction+experience
Nieuws

Live Legends scoort in Saudi Arabië met Esports live-action experience

De PUBG Mobile Star Challenge World Cup 2019 vond van 12-14 december plaats in Riyadh, Saudi Arabië. Het Nederlandse bedrijf Live Legends werd door Banana Culture gevraagd om de game tot leven te brengen en toverde het 3-daagse toernooi om in een 360 graden live-action beleving. In totaal kwamen 32 topteams bij elkaar: de 16 beste teams uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika streden met de 16 beste teams uit de rest van de wereld om de championships positie en de Golden Helmet Trofee.

De game-industrie heeft al een revolutie op gang gebracht in de entertainment wereld. De explosieve populariteit van Esports in de afgelopen jaren en de vele jongeren die voor een professionele carrière in Esports gaan, kan het als industrie niet genegeerd worden. En hoewel de grootste Esports-games online gespeeld en via live-streaming door kijkers gevolgd kunnen worden over de hele wereld, vormen live Esports-toernooien ter plekke de mooiste gelegenheid om het spel van dichtbij te beleven met de beste teams en spelers die er zijn.

Live Legends: 360 graden live-action experience
Na de succesvolle editie van PUBG Global Invitational Berlin 2018 is Live Legends door Banana Culture uit Shanghai gevraagd om ook voor deze PUBG Mobile editie het totale scenic, light en content design, showcreatie- en productie neer te zetten. De grote wens van zowel de organisatie als de Saoedi-Arabische Koninklijke familie was om wederom een 360 graden experience te bouwen waarbij in de openingsshow de game op het podium tot leven komt. Net als in de PUBG game zelf, werd in de show de theme song “On My Way” door Alan Walker ingeluid, opgevolgd door de dropping van aerials die in de battle zone terecht kwamen. Na meerdere muzikale en dans battles bleef het winnende team van de hoofdpersoon Player Unknown op de main stage over.

De grote uitdaging was om de gehele set en de show te huisvesten in een enorme tent maar met slechts een hoogte van 10 meter, waar niets aan het dak kon worden opgehangen. Daardoor waren steunpalen nodig om deze set te realiseren. Door de technische oplossing van Unlimited Productions, ook uit Nederland, wisten we in samenwerking met de lokale partners de locatie om te toveren tot een groots en indrukwekkend showspektakel: met o.a. meer dan 1000 lampen, 500m2 aan LED schermen, 30 CO2 jets en pyro inzet.  

De kracht van een multidisciplinaire benadering
De vormgeving van dit evenement is vanuit een veelheid van disciplines en mensen tot stand gekomen: muziek, dans, showregie, licht, videocontent en de live operating ter plekke. Het storyboard is eerst volledig 3d gevisualiseerd voor zowel het podium als het licht ontwerp, zodat alle cameraposities voorafgaand aan de tv-uitzending bepaald konden worden. De gehele crew van 48 geselecteerde professionals kwamen uit Nederland, van licht en content designers, projectmanagers, tv regisseur, geluidsontwerper, pyrotechnicus tot aan choreografen, dansers, make-up hair en styling artists, zangers en muzikanten.

Impuls entertainment industrie Saudi Arabië
Het koninkrijk van Saudi Arabië wil de komende jaren fors investeren in de entertainment industrie om meer toerisme naar het land te trekken. 'From live concerts and sporting events to major conferences and cultural exhibitions, Saudi Seasons is introducing exclusive firsts that will revive the entertainment sector and ultimately position the Kingdom as a world-class tourism destination', aldus Amr Banaja, CEO van de General Entertainment Authority in Arab News.

Live Legends turns @pubgmobile Star Challenge World Cup 2019 in Riyadh into a live action experience from Live Legends on Vimeo.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.