Met+Parookaville+nog+even+terug+naar+het+festivalseizoen
Nieuws

Met Parookaville nog even terug naar het festivalseizoen

DECORATIE - Van der Maarel versterkt de festival belevingswereld met stoer en divers eventdesign op het dance event Parookaville. Een groots festival, dat jaarlijks herrijst op de oude vliegtuigbasis net over de Duitse grens in Weeze. Dit festival ontstond in 2015 en met meer dan 100.000 bezoekers afgelopen juli behoort het inmiddels tot een van de meest populaire dance festivals van Europa. De bezoekers van Parookaville worden meegenomen in een stoere en rauwe belevingswereld passend bij de historie van de locatie. Voor de derde maal wist Van der Maarel Eventstyling niet alleen met hun bestaande collectie deze belevingswereld te versterken, maar creëerden dit jaar ook nieuwe lijnen die naadloos aansluiten bij de sfeer.

Van der Maarel Eventstyling was verantwoordelijk voor meerdere area’s die zij qua sfeer hebben laten aansluiten op het stoere karakter van de oude vliegtuigbasis. 12 trailers vol met eigen materiaal brachten zij de grens over en in 5 dagen bouwden zij mee aan deze unieke wereld. Martin Bos,  manager sales & creation van Van der Maarel, vertelt aan EventBranche hoe zij ervoor hebben gezorgd  dat deze area’s een uniek karakter kregen: 


Artist village
Op deze plek, gevestigd in een voormalige vliegtuighangaar, kwamen de artiesten backstage samen.  Voor deze exclusieve area werd er een volledig nieuwe lijn ontworpen. Bos vertelt: ‘We hebben tafels van een bestaande lijn bewerkt met beton-ciré, deze tafels combineerden wij met plantenbakken die wij van roest hebben voorzien. Zo sloot geheel perfect aan op de rauwe uitstraling en hiermee is een nieuwe meubellijn geboren. De velours banken zorgden ervoor dat de ruimte ook een chique karakter kreeg.'

 

Platinum club
Deze exclusieve VIP-ruimte voor bedrijven en groepen was gevestigd in een dubbeldekker tent uitkijkend over het festivalterrein. Van der Maarel heeft hier gewerkt met de nieuwe Nyborg lijn: een lijn met warme materialen, elegantie en comfort. De chique uitstraling kwam terug in de stoere Elegance tafels met zwart staal, bladen van warm eikenhout, kleurrijke objecten, uitbundige groenobjecten en zwarte accenten zoals olievaten.


The Golden Roof
In dit restaurant met een panoramisch uitzicht op de Mainstage verzorgde een sterrenkok een luxe diner voor de bezoekers. Hier creëerde Van der Maarel een tijdloze stijl door het gebruik van witte tafels met grove sloophouten bladen, buffetdelen met stalen frames en opvallende groendecoratie voor een echt botanisch karakter.



Campeerterrein
Ook de verschillende campingterreinen voorzagen zij van dezelfde sfeer als het festivalterrein. Zo bracht Van der Maarel 1200 pallets naar de locatie om lounge hoeken te creëren en  decoreerde zij de looppaden en sanitairtenten met groendecoratie.

Met trots kijkt het team van Van der Maarel terug op dit dance event. Bos is het meest trots op de diversiteit die ze hebben laten zien. ‘Op zoiets kun je als bedrijf heel trots zijn. Dat je zo’n grote productie, met zoveel maatwerk en verschillende stijlen tot een goed einde brengt. We hebben veel complimenten van de organisatie en bezoekers mogen ontvangen over hoe het er allemaal uit zag ‘, aldus Bos


Nederlandse creativiteit buiten de landsgrenzen 
Van der Maarel Eventstyling timmert aan de weg in het buitenland. In Duitsland zorgt de vruchtbare samenwerking met Bas de Boer tot de realisatie van vele sfeervolle projecten en  heeft Van der Maarel in de loop der jaren een mooie klantenbestand opgebouwd. Waaronder dancefestival  Parookaville .  Maar  Van der Maarel heeft meer Europese steden aangedaan, naast Rome, Parijs en Cannes is Van der Maarel ook zeer actief in België.  Zo verzorgt Van der Maarel al jaren de styling van Night of the Proms in Antwerpen en waren zij sfeerpartner van onder andere dance festival Tomorrowland en Optima Ope


Het meedenken op het gebied van beleving en creativiteit is wat Van der Maarel het liefst doet: creatief verassen.  ‘Geef ons een richtlijn mee en de look&feel die u wenst. Wij zetten deze vervolgens om in de perfecte sfeer voor uw evenement’ Het kan zijn dat een bestaande lijn perfect past maar Van der Maarel ontwikkeld ook met liefde een geheel nieuw concept passend bij uw specifieke wensen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.