Muziekfestivals+met+leisure+programma+boosten+toerisme+in+Griekenland
Nieuws

Muziekfestivals met leisure programma boosten toerisme in Griekenland

PUBLIEKSEVENEMENTEN FESTIVALS - Sinds de economische crisis en de sociale onrust lijkt Griekenland als populaire vakantiebestemming niet meer wat het ooit geweest is. Dance muziek is echter de drijvende kracht achter het grote aantal nieuwe festivalconcepten die deze zomer gaan zorgen voor meer toerisme. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Door de economische recessie worden lokale bedrijven in Griekenland gedwongen om hun prijzen opnieuw te herzien. Hierdoor wordt het land niet alleen nog beter betaalbaar, maar ook aantrekkelijker voor jonge toeristen. Met de heropkomst van dance muziek in het land, biedt dit meteen kansen voor de festivalmarkt. Zo hebben grote festivals als Odyssia festival in Alepokhori, Rhythmatic open air festival in Pelion en Reworks festival in Thessaloniki al gezorgd voor meer toerisme in 2015. De ontwikkelingen in Griekenland van de afgelopen jaren dwingt festivalorganisatoren echter na te denken over de inrichting en invulling van hun evenementen, om zo bij te dragen aan de lokale economie. Een nieuw soort festivalconcept moet naar verwachting dan ook het totaal aantal toeristen in 2015, van 23,5 miljoen, overschrijden.

Waar Europese festivals altijd gefocust zijn op het muziekprogramma, waardoor bezoekers uitsluitend geld spenderen op het festivalterrein, betrekken festivalorganisatoren in Griekenland ook steeds vaker de omgeving in het festivalprogramma. Zo werd Odyssia festival georganiseerd vlakbij één van Europa’s grootste bloementuinen en thermale baden. Daarnaast werden bezoekers gestimuleerd om de nabij gelegen hotspots te bezoeken.
Omdat 60% van de jongeren in Griekenland werkloos is, houden organisatoren rekening met de prijzen voor locals. Hierdoor zijn veel dance feesten en bijbehorende leisure activiteiten gratis toegankelijk. Iets wat in de rest van Europa weinig voor komt.
Na jaren van economische krimp ziet Griekenland het aantal toeristen eindelijk weer groeien en lijkt de festivalmarkt zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden.


​>> Lees hier het volledige artikel

 

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.