Nationaal+platform+evenementenveiligheid+opgericht
Nieuws

Nationaal platform evenementenveiligheid opgericht

De Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) heeft met een aantal belangenorganisaties een platform voor evenementenveiligheid opgericht.

Dit nationaal platform voorziet in de behoefte om tussen hulpdiensten, overheden, kenniscentra en organisatoren van evenementen informatie uit te kunnen wisselen. 'De commotie over de veiligheid bij grote publieksevenementen heeft er mede toe geleid dat er gestart is met een platform gericht op de grote publieksevenementen', laat Hans Ligtermoet (VVEM) weten.
 

Kennis bijeen
De koepel van evenementen-organisatoren, de Vereniging van Evenementen Makers(VVEM), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Brandweerkoepel (NVBR), Politie en Geneeskundige hulpdiensten (GHOR) en de inspecties openbare orde en geneeskundige zorg willen met nog een aantal belangrijke deelnemers zoals het bureau Veiligheidsberaad, Defensie, CrisisOnderzoek Team (COT), Centrum Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid (CCV) en de Nationale Coördinator Terreurbestrijding, kennis bijeen brengen. Deze kennis moet op afzienbare termijn verwerkt worden tot onder meer een Nationale Handreiking Evenementenveiligheid.

De Nationale Handreiking Evenementenveiligheid zal een belangrijke bijdrage leveren aan de samenwerking van publieke en private partijen die in gezamenlijkheid de publieke veiligheid in en rondom een evenement zal moeten borgen.

Belangrijke stap
Het Platform Evenementenveiligheid onderschrijft de noodzaak van een Handreiking Evenementenveiligheid en de leden waren enthousiast over de oprichting van het Platform dat in een grote behoefte voorziet in Nederland. De directeur van de VVEM Hans Ligtermoet sprak in dit kader van een “belangrijk moment voor de veiligheid bij evenementen”.

Het Platform beraadt zich nog op de organisatievorm en de eventuele koppeling met op te richten regionale overlegvormen. Het secretariaat van het platform is bereikbaar per mail op secretariaat@iseti.eu 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.