Nieuw cultuur- en congrescomplex Amare biedt in 2021 onderdak aan 4 Haagse eventlocaties

10-10-2019 - De naam van het nieuwe onderwijs, cultuur en congrescomplex aan het Spui in Den Haag is vandaag bekend gemaakt. Amare, de Italiaanse vertaling van 'aan zee', zal vanaf september 2021 onderdak bieden aan het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium.

Amare is uitstekend geschikt voor congressen en evenementen. Het beschikt straks over 4 zalen, variërend in capaciteit van 200 tot 1500 personen, 8 foyers en 6 vergaderzalen. Met zijn ligging op 5 minuten lopen van het station en 7 parkeergarages  binnen 100 meter afstand wordt het één van de best bereikbare venues van Nederland.

Henk Scholten, directeur van de Stichting Dans- en Muziekcentrum/Zuiderstrandtheater: “Alle vier de instellingen die het gebouw gaan betrekken zijn blij met de naam Amare. Om diverse redenen. Zo was de Italiaanse bouwkunst een belangrijke inspiratiebron voor de architecten. ‘Mare’ verwijst natuurlijk ook naar Den Haag als stad aan zee. En Amare wordt een huis waarvan we gaan houden. Dat geldt voor de vier instellingen maar, belangrijker nog, voor de stad. In die zin drukt de naam ook een ambitie uit.”

Nienke van de Malen, directeur The Hague Convention Bureau: “Amare is een welkome aanvulling op het Haagse congresaanbod. Amare gaat onze ambitie helpen waarmaken om de 2e congresstad van Nederland te worden.”

Diederick van Eeden, manager business events van de Stichting Dans- en Muziekcentrum/Zuiderstrandtheater: “Een prachtig gebouw, met zeer veel mogelijkheden voor congressen en evenementen. Hier gaat mijn hart wel sneller van kloppen.”

Het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex wordt een Huis voor heel Den Haag. Een huis voor podiumkunsten, creatieve ontwikkeling, (internationaal) excellente programmering, congressen en evenementen. Amare wordt een thuis voor het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Iedereen is er welkom, voor een theater- of concertbezoek, een les, een repetitie, een congresbezoek of zomaar een kop koffie of ontmoeting. Samen met de andere culturele instellingen aan het Spui gaat Amare het culturele hart van Den Haag vormen.

 
 

Kijk voor meer informatie en alle mogelijkheden op www.amare.nl 

1 Reacties

prachtig gebouw voor prachtige events!
Diederick @ 10-10-2019 19:10 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Tobacco Theater

  TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.
 2. AHOY

  Ahoy Rotterdam is een unieke accommodatie in Nederland vanwege haar multifunctionaliteit.
 3. van der Maarel Eventstyling

  Van der Maarel Eventstyling verhuurt sfeer voor elk type event.
 4. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 5. World Forum The Hague

  Hosting the World!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners