Oude+locomotiefloods+in+Tilburg+wordt+vergader%2D+en+evenementenlocatie+LocHal
Nieuws

Oude locomotiefloods in Tilburg wordt vergader- en evenementenlocatie LocHal

Eind 2018 opent pal achter het station in Tilburg, in het hart van de Spoorzone, een nieuwe locatie waar ondernemen, ontmoeten, studeren, creëren, exposeren en presenteren samensmelten. De LocHal, een industriële ruimte met veel mogelijkheden voor evenementen, wordt de stuwende motor voor vernieuwing.

De LocHal is van oorsprong een oude werkplaats van de NS. Waar voorheen jarenlang werd gesleuteld aan locomotieven zal het vanaf eind dit jaar de bouwplaats van de toekomst worden. Momenteel wordt er hard gewerkt om het gebouw te renoveren, met behoud van de oude elementen. Denk hierbij aan de staalconstructie, het glas, en nieuwe elementen zoals een stadsbalkon. 

Voor vergaderingen en evenementen kun je terecht bij Seats2Meet Tilburg. Zo beschikt de locatie straks over 16 verschillende vergaderzalen, met als eyecatcher De Glazen Zaal tot 220 personen. De LocHal zal geschikt geschikt zijn voor o.a. vergaderingen, congressen en concerten. Daarnaast biedt de locatie ook de Kunstbalie, flexwerkplekken en de Bibliotheek Nieuwe Stijl. Deze laatste biedt een werkplaats en een podium om kennis en verhalen te delen, verschillende stijlkamers en labs waar ruimte is om te leren en experimenteren.

De nieuwe locatie is onderdeel van De Spoorzone; een groot gebied van 75 hectare, middenin de stad, waar oud en nieuw, ruig en verfijnd, wonen, werken en leven versmelten. De Spoorzone wordt ontwikkeld op basis van vijf pijlers: trots, toekomst, mix, wow en lef. Woorden die veel zeggen over het gebied, haar bestemming en bewoners.

Meer weten over deze nieuwe vergader- en evenementenlocatie in Tilburg? Kijk op www.lochal.spoorzone013.nl

Fotoimpressie: 3D Studio Prins - Civic Architects

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.