Philadelphia+verstevigt+met+vernieuwd+Convention+Center+positie+op+MICE%2Dmarkt
Nieuws

Philadelphia verstevigt met vernieuwd Convention Center positie op MICE-markt

Philadelphia is al jaren een populaire MICE-bestemming. Met de uitbreiding van het Pennsylvania Convention Center wordt een verhoging verwacht van zowel het zakelijke als het particuliere toerisme.

Het Pennsylvania Convention Center startte in 2008 met een 5-jarig bouwplan. Uiteindelijk moet de bekende locatie uitbreiden met 60 procent. De verwachting is nu dat het congrescentrum in 2011 volledig is uitgebreid. Het uitbreidingsplan zal naar verwachting 280.000 meer overnachtingen, 2.000 hospitality gerelateerde banen en een economische impact van $140 miljoen resulteren.

3x Jaarbeurs
Het uitgebreide Pennsylvania Convention Center biedt ruim 300.000m² aan commerciële ruimte. Ter vergelijking: dit is ongveer 3 keer Jaarbeurs Utrecht. Het Convention Center bestaat na de verbouwing uit één van de grootste expositieruimte van Oost-Amerika van ruim 165.000 m² en een balzaal van ruim 18.000 m². Vanwege de langgerekte horizontale architectuur is het mogelijk twee grootschalige congressen tegelijkertijd te laten plaatsvinden.

Hotels breiden uit
Naast de uitbreiding van het congrescentrum worden ook circa 2500 extra hotelkamers verwacht. Vele bestaande hotels, zoals het Omni Hotel en het Doubletree Hotel hebben hun hotels afgestemd op de zakelijke reiziger. Zo zijn er hotels die de nieuwste technologische snufjes hebben toegevoegd en spa en restaurants een nieuw jasje hebben gegeven. Ook zijn er enkele nieuwe hotels bijgekomen, zoals het hippe Hotel Le Meridien, wat ook zeker voor de particuliere bezoeker een aanrader is.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.