Prinses+M%C3%A1xima+spreekt+op+congres+van+The+Live+House+in+Fokkerterminal
Nieuws

Prinses Máxima spreekt op congres van The Live House in Fokkerterminal

Prinses Máxima houdt woensdagochtend 2 juni in de Fokkerterminal in Den Haag een toespraak tijdens het evenement ‘Growing SMEs: It’s time to invest’. The Live House is partner voor de positionering en organisatie van het congres en het ontwerp en de inrichting van de beurs.

De prinses spreekt in haar hoedanigheid van 'Special Advocate for Inclusive Finance for Development' van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. De Prinses bezoekt aansluitend de marktplaats waar 75 ondernemers uit 18 landen hun activiteiten presenteren en spreekt met een aantal investeerders, laat The Live House weten.

Koppelevenement
Het evenement richt zich op het koppelen van investeerders aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden (SMEs, Small and Medium Sized Enterprises), het informeren over diverse vormen van ondernemerschapsontwikkeling en het stimuleren van netwerken. Een voorbeeld is een aanvraag voor 134.000 US dollar van een plantage-eigenaar (33) in Kenya die bijen wil uitzetten op vruchtenbomen, en naast fruit en fruitsappen ook honing, kaarsen, biobrandstof en gerelateerde producten produceert aan vooraf gedefinieerde afnemers. Zo creeert hij arbeids- en leerplaatsen en levert een bijdrage aan het milieu(bewustzijn).

Kaarten
De bijeenkomst is een initiatief van het BiD Network, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Spark. BiD Network, Business in Development, is een Nederlandse non-profitorganisatie die duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in opkomende economieën stimuleert. Spark is een internationale non-profitorganisatie die jongeren in oud-conflictgebieden ondersteunt bij het oprichten van een onderneming.
Voor toegangskaarten en informatie kijk op www.smeforum2010.org  

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.