Provincie Gelderland zet reeks evenementen in om open karakter van Huis der Provincie te benadrukken

13-10-2017 - EVENEMENTENBUREAU BEDRIJFSOPENING - Congres- en eventbureau SPITZ koos samen met de Provincie Gelderland voor een tiendaagse productie rondom de opening van het nieuwe provinciehuis in Arnhem. De reeks evenementen benadrukte in alles het open karakter van het nieuwe gebouw. De openingsweek vormde daarmee de aftrap voor een permanente gastvrije openstelling van het Huis der Provincie.

SPITZ congres & event verraste de provincie met een originele tiendaagse productie en kijkt met trots terug op het resultaat en de succesvolle samenwerking, die uitmondden in de Open Huis. Het vernieuwde Huis der Provincie werd op 20 september 2017 door Koning Willem-Alexander geopend en trok tijdens de openingsweek ‘Gelderland nodigt uit’ duizenden bezoekers. De gastvrije insteek blijft behouden in de toekomst.

De openingsweek van het Huis der Provincie werd na een reeks van evenementen afgesloten met een open huis op zaterdag 30 september. De belangstelling vanuit Gelderland was groots, 2000 inwoners en ondernemers toonden hun interesse en namen een kijkje. De thematische tours voor kids, langs kunst en de koningsroute door het Huis waren drukbezet. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje gaf een indrukwekkend en openhartig interview tijdens de College Tour met Gelderse presentator Harm Edens. Op veler verzoek was ook de ontroerende voorstelling van het Toverbal Theater bij te wonen. Big bands omlijste het geheel met swingende tonen.

Facts:

 • 5000 hapjes werden geserveerd tijdens de Gelderse proeverijen
 • 1200 koppen koffie werden door de barista’s gemaakt
 • 750 ijsjes werden uitgedeeld aan de kinderen

 

Tentoonstelling Gispen
Het Gelderse bedrijf Gispen viert haar 100 jarig jubileum met een tentoonstelling in het provinciehuis, die de aankomende drie maanden nog te bekijken is. Voor Gelderse bedrijven staat de deur open om soort gelijke exposities te presenteren, zich binnen de provincie te positioneren en trots voor de regio uit te dragen. De openingsweek vormde de aftrap voor een permanente gastvrije openstelling van het Huis der Provincie.  Bewoners, bedrijven en bezoekers kunnen het gebouw gebruiken om te werken en ontmoeten. WiFi en koffie is gratis beschikbaar voor iedereen. Iedereen is welkom.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Omnivents, Avontuurlijk Evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 2. Holland Evenementen Groep

  Een allround en unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland. Dé locatie voor bijzondere...
 3. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 4. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 5. Jan Verhuur

  JAN Verhuur als verhalenverteller voor jouw event Sinds jaar en dag verzamelen de inkopers bij JAN Verhuur bijzondere...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners