Sterrenregen in DeLaMar Theater tijdens Michelin gala

21-12-2018 - Maandag 17 december opende DeLaMar Theater haar deuren voor culinair Nederland. In een tot de nok gevulde Wim Sonneveld zaal werden voor het vierde jaar op rij de Michelinsterren uitgereikt. Terwijl de chefs in de zaal gespannen wachtten op de uitreiking, werd in de foyers door vijftien verschillende sterrenrestaurants de lunch voorbereid.

Na een uiteraard Franstalig optreden van Ellen ten Damme en een enthousiaste speech van Michelin-directeur Gwendal Poullenec over de Nederlandse kwaliteit keukens, nam staatssecretaris Mona Keizer het eerste exemplaar van de Michelingids 2019 in ontvangst. Vervolgens begon de langverwachte uitreiking, waarbij maar liefst twaalf restaurants in Nederland een ster kregen en er aan twee restaurants twee sterren werden uitgereikt.

Hotelschool
Het sterrengala van Michelin is een jaarlijks terugkerende samenwerking van Michelin, DeLaMar Theater, Koninklijke Horeca Nederland, Luxury Hotels Amsterdam en Hotelschool The Hague. Van die laatste organisatie reisden 35 leerlingen af naar Amsterdam, die door het hele theater de handen uit de mouwen staken. Van ondersteuning van de chefs, ophangen van jassen, hulp in de barren tot het uitdelen van bloemen en champagne op het podium.

Sterrenlunch
Terwijl de uitreiking in de Wim Sonneveld zaal bezig was, werd er in alle hoeken en gaten van het theater gekookt. Voor en achter de schermen bereidden vijftien sterrenchefs een klein gerecht voor. In de diverse foyers konden de gasten na de ceremonie een hapje proeven. “Het is elk jaar weer een productionele puzzel om iedereen een plekje te kunnen geven, maar gelukkig zijn alle chefs heel flexibel. Ze kunnen overal koken!”, aldus Emily Coenen, accountmanager van DeLaMar Theater.   

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Fokker Terminal

  De Fokker Terminal is gevestigd in de voormalige school van Luchtvaarttechniek in Den Haag.
 2. van der Maarel Eventstyling

  Van der Maarel Eventstyling verhuurt sfeer voor elk type event.
 3. Van Nelle Fabriek

  Bereikbaar, centraal gelegen, direct aan de snelweg, parkeergelegenheid op eigen terrein, van 16 tot en met 7000...
 4. Tobacco Theater

  TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.
 5. Gooiland Events

  Rijksmonument met 17 unieke ruimtes voor 2200 personen in het midden van het land

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners