The+Next+Event+2019%3A+%27Dit+smaakt+naar+meer%27
Nieuws

The Next Event 2019: 'Dit smaakt naar meer'

THE NEXT EVENT 2019 - De tweede editie van The Next Event (#TNE19) was weer een nadrukkelijke stap in de goede richting. Geen honderden standjes en duizenden bezoekers, maar ruim 600 bezoekers die de hele dag plaatsnamen in de 100 huiskamers, de 4 domes vol sprekers of een bezoek brachten aan de tien innovaties en start-ups. 'Dit smaakt naar meer', was de conclusie aan het eind van de dag.

The Next Event trok het beurs-op-de-kop-concept, dat de organisatie vorig jaar al een zilveren Best Event Award World opleverde, verder door. De kennisvloer bestond dit jaar uit 100 exposanten, die allemaal een eigen huiskamer kregen waarin zij op onderwerp kennissessies hosten. In het voortraject hadden de bureaus, eventmanagers en opdrachtgevers als bezoekers al vele honderden sessies geboekt via NetworkTables. Ook konden de bezoekers al in het voortraject stoelen claimen voor de diversiteit aan keynotes. Het pakte goed. 'Natuurlijk zie je op zo'n dag verschillen: sommige kennisexposanten waren de hele dag volgeboekt, anderen moesten hard werken. De domes met keynotes waren vrijwel iedere sessie goed gevuld, waarna deze bezoekers weer richting de exposanten op de vloer gingen. De gezamenlijke lunch, verzorgt door Food Jazz DJ's, zorgde voor nieuwe contacten', kijkt Robin van Leeuwen van EventBranche.nl tevreden terug.

Beweging voor de toekomst
'Wij zijn heel kritisch op onszelf en zien al weer genoeg verbeterpunten, maar het gevoel dat hier een beweging is ingezet, is heel krachtig merkbaar. Standhouders en bezoekers delen samen met ons hun kritieken en onderaan de streep was de algemene mening: dit smaakt naar meer. Het huiskamerconcept aangekleed door vier decorateurs (Van der Maarel, DCRT, Fraai en Boozed) pakte prachtig uit. Geen huiskamer was hoger dan 1 meter 50 waardoor een volledig open kennisvloer ontstond. Geen harde muziek of getoeter, maar het geroezemoes van de vele gesprekken. De vele volle standsessies steunen ons in de overtuiging dat het concept bij de huidige tijd past. Ook de complimenten voor het keynoteprogramma waren fijn om aan te horen. Maar ook de kritische noten nemen we samen met ons, nog samen te stellen adviesorgaan, mee naar 2020. We hebben al aantal branchegenoten en corporate eventmanagers, die bereid zijn mee te denken en dit concept nog beter, effectiever en leuker te maken. Maar wat was het mooi om te zien dat mensen kennisdeelden en kennismaakten. Op naar duurzame relaties.' 

De drukbezochte afterborrel verstevigde het gevoel van samen aan iets moois bouwen en kreeg nog een hoogtepuntje met de uitreiking van de Amuse me Baby Award. Event Culinair won met een eindcijfer 9 (!). Dat cijfer was het gemiddeld van de stemmen die bezoekers uit mochten brengen op de ' netwerkhapjes' van de 7 cateraars die de hele middagdag de gasten van hapjes voorzagen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.