VVEM lanceert Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid 1.0

08-10-2019 - De Vereniging van Evenementenmakers lanceerde afgelopen week de eerste versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid. Dit digitale handboek moet organisatoren van evenementen helpen om, op basis van regels, richtlijnen en good practices, te bepalen wat zij aan veiligheid moeten doen. Tevens dient het als hulpmiddel voor gemeenten en adviserende diensten bij het beoordelen van de veiligheidsplannen voor evenementen.

De VVEM heeft zich jarenlang stevig ingezet voor het verhogen van de vakkennis binnen de branche. In 2015 zijn met het oog hierop de handen ineengeslagen met de Stichting Evenementenhandboek. Doel van de samenwerking is de totstandkoming van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid, dat voor alle betrokken partijen op het gebied van veiligheid op evenementen een basisdocument wordt. Versie 1.0 is het resultaat van de jarenlange werkzaamheden. Binnen het vakgebied is al gewerkt met een 0.2-versie, die in juli 2017 al is verspreid onder de aangesloten gemeenten en de experts. Op basis van op- en aanmerkingen op die conceptversie is de definitieve 1.0 versie samengesteld.

“Het is een levend document, een handboek dat continu aan de eisen van de tijd en volgens de nieuwste inzichten wordt bijgesteld”, zegt Ruben Brouwer. Brouwer is als VVEM-bestuurslid en bestuurslid van de Stichting Evenementenhandboek nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het handboek. Gerard van Duykeren, eveneens bestuurslid bij zowel de VVEM als de Stichting Evenementenhandboek, noemt de 1.0-versie eveneens geen einddocument. “Eerder een startpunt. Hoewel ik zelf nog ‘ouderwets’ het liefst een fysiek exemplaar heb, is het in deze goed dat we werken met een digitale versie. Zodat evenementenorganisatoren en overheden altijd over de meest actuele editie beschikken.”

Kwaliteitsimpuls
Met het realiseren van de eerste versie van het handboek wordt er een kwaliteitsimpuls gegeven in de veiligheidsaanpak van evenementen door een gemeenschappelijk denkkader, naslagwerk en referentiekader te bieden. Het is een dynamisch handboek, dat jaarlijks geüpdate zal worden in samenwerking met de experts, de aangesloten gemeentes en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Het NHEV is geschreven en opgesteld voor en door evenementenorganisatoren, leveranciers, locaties, gemeenten, overige overheden en adviserende diensten.

De digitale versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid is kosteloos beschikbaar op www.evenementenhandboek.nl of direct hier te downloaden.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
  1. Klap Verzekeringsmakelaar

    Als professional zorgt u ervoor dat uw evenement een feest wordt. Daar wilt u van verzekerd zijn, en uw klanten ook!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners