Yvonne+Souverein+events+voor+onder+meer+LUMC%3A+%27Bezoekersaantallen+stegen+explosief+online%27
Nieuws

Yvonne Souverein events voor onder meer LUMC: 'Bezoekersaantallen stegen explosief online'

EVENEMENTEN COMMUNICATIE EN MARKETING - Iedere opdrachtgever die we interviewen is overtuigd van de terugkeer van fysieke events, maar zij zien ook stuk voor stuk het effect en de impact van online oplossingen. Yvonne Souverein die zich als eventmanager vooral begeeft in de medische wereld denkt dat haar bezoeker weer fysiek naar events willen komen, maar ze zag online ook diverse voordelen.

Yvonne Souverein, was deelnemer aan de online training van Effectivents, en heeft drie visitekaartjes nodig om te laten zien wat ze allemaal doet: Souverein is office manager, afd. Klinische Epidemiologie, LUMC; eventmanager annual PhDcourse & Symposium NVTH (Nederlandse Vereniging voor Trombose & Hemostase); secretariaat & event management NVIVG (Nederlandse Vereniging van Internisten Vasculaire Geneeskunde).


Wat is voor jou de kracht van evenementen? 
De kracht van evenementen is voor mij vooral mensen verbinden en (laten) netwerken.

Welke rol spelen/speelden events binnen jouw organisatie? 
Kennisoverdracht, netwerken, verbinden, sociaal aspect (bij bedrijfsuitjes etc.)

Hoe hebben jullie de afgelopen maanden overbrugd? 
Een flink aantal van onze evenementen in 2e-4e kwartaal van 2020 zijn eenvoudigweg geannuleerd/verplaatst. Nu men merkt dat we dat niet oneindig kunnen doen worden alternatieve vormen gezocht. In het geval van onze doelgroep, artsen en wetenschappers, is dat vooral gericht op de evenementen voor kennisoverdracht (aangezien die een vast aantal maal per jaar moeten plaatsvinden i.v.m. accreditatie/onderwijseisen). Daar wordt op het moment nog niet heel creatief mee omgegaan. Dat komt deels, in mijn optiek, omdat men dit nog heel lang als een tijdelijke oplossing heeft gezien.

Hoe zie je de toekomst mbt zakelijke events? 
Ik ga er van uit dat een groot deel van onze doelgroep de voorkeur zal geven aan weer live aanwezig zijn bij evenementen. Echter, samen met mijn mede-organisatoren en bestuursleden van de verenigingen, zijn we wel tot de conclusie gekomen dat een online-optie bij toekomstige evenementen wellicht standaard zal worden aangeboden.

Dit heeft een aantal redenen: we merken dat de deelname onder mensen die in “uithoeken” van Nederland wonen is gestegen. Hetzelfde geldt voor mensen uit onze doelgroep met zeer drukke agenda’s, diensten, en andere verplichtingen: ook voor hen blijkt online deelname een goed alternatief. Onze deelnemersaantallen bij de onlangs georganiseerde online versies van onze kennisoverdracht-evenementen zijn dus explosief gestegen. In de toekomst voor deze evenementen een hybride vorm aanbieden lijkt daarom een goede optie.

Persoonlijk denk ik wel dat er nog flink geschaafd kan worden aan de vorm, dat mag iets creatiever. En ook de realisatie dat een goed online event ook kosten met zich meebrengt, moet hier en daar nog een beetje doordringen. Echter: ik heb goede hoop voor de toekomst!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.