Amerpodia+host+Amsterdam+Fashion+Week%3B+terugblik+op+een+geslaagde+nieuwe+editie
Persberichten

Amerpodia host Amsterdam Fashion Week; terugblik op een geslaagde nieuwe editie

AFW Studio bruiste in het hart van Amsterdam. Amsterdam Fashion Week bood met dit nieuwe concept een platform voor mode, creatie, inspiratie en bovenal artistiek talent in het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal. Samen met Danie Bles, eigenaar van Amsterdam Fashion Week, blikken we terug op een geslaagd weekend.

“We waren direct verkocht toen we het Compagnietheater bezichtigd hadden.”, lacht Bles, wanneer wij haar vragen waarom ze juist voor deze locatie koos. Ze wilde een plek creëren waar men mode ervaart, zich erdoor laat inspireren, om zo tot nieuwe ontwerpen te komen. Gewoon een koffie drinken in het café of een fijn muziekje luisteren moest ook kunnen. Het ging er meer om dat mensen met creatieve ideeën vanuit verschillende disciplines elkaar treffen. Of dat gelukt is? Zeker!

Het multidisciplinaire karakter van AFW Studio was ongekend. Zo lanceerde de studio New Originals haar magazine Original Courant waarin te lezen is waar zij hun inspiratie vandaan halen. Daarnaast kon de bezoeker ook zijn creativiteit kwijt in de interactieve pagina’s van het magazine. Wrangler Icons presenteerde hun nieuwe lijn van originele jeans, t-shirts en jasjes met kleurwassingen. Door de slijtage brengt hun nieuwe lijn ons dichterbij iconen als Freddy Mercury, Bob Marley en Blondy.

De visuele zintuigen werden tijdens AFW Studio niet alleen door de catwalk geprikkeld, maar ook door de expo Manipulator. De expo deed de bezoeker nadenken over de (her)definiëring van mode anno 2019 door middel van manipulatie van het zicht van de bezoeker. Keva Fragances  beteugelde het genot van de reuk in haar Parfume Lab. Inhakend op de hedendaagse definitie van mode speelden ByDanie Vintage Store & Salon Heleen Hülsmann in hun expo met vintagekleding.

De samenwerking tussen AFW Studio x Compagnietheater bleek in goud gegoten. “De opties en de flexibiliteit van het pand waren ongelimiteerd”, zegt Bles. Ze transformeerde het Compagnietheater tot het evenbeeld van haar visie voor deze AFW Studio-editie. Het ultieme doel om een perfecte beleving te geven aan het nieuwe label AWF Studio.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.