Congresregio Twente geeft sneak preview nieuw hotel met eventfaciliteiten

08-10-2018 - Tijdens de tweede editie van de Congresregio Twente site visit, die begin deze maand plaats vond, werd het aanbod van Enschede bezocht waaronder het Wilminktheater, Concordia, de Grote Kerk, Vliegveld Twenthe en het nieuwe U Parkhotel op de campus van Universiteit Twente, dat begin 2019 haar deuren opent. Naast meeting ruimtes en conferentiezalen beschikt het hotel op de hoogste etage over een boardroom met panoramische uitzicht.

Twente is de meest ondernemende hightechregio van Nederland. Mede door de aanwezigheid van Universiteit Twente en Saxion. Smart City Enschede is leading als het gaat om  innovaties in gezondheid, maatschappelijke veiligheid en duurzaamheid. Om de koppeling te maken met het rijke aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca is een evenement in het centrum een goede keuze.  

Enschede centrum als congreslocatie 
De deelnemers aan de site visit kregen een rondleiding door het Wilminktheater, waar voor elk event wel een passend decor is. Het Wilminktheater en het Muziekcentrum samen bieden zo plaats aan 4000 personen. Het was een aangename verrassing voor de organisatoren dat er werd geluncht in de prachtige ambiance van de Grote Kerk op het horecaplein de Oude Markt. In het honderd jaar oude monumentale pand van Concordia aan diezelfde Oude Markt werd een presentatie gegeven over Congresregio Twente. Hier werd een kijkje genomen in de prachtige theaterzaal in Bonbonnièrestijl. Ook wel de mooiste kleine zaal van Nederland genoemd. Na de bezichtigingen volgde een workshop EventCanvas verzorgd door Marga Groot Zwaaftink (director The Netherlands Event Design Collective): “Het Event Canvas stelt je in staat om tijdens een waardevol proces met collega’s na te denken en met het beste design voor jouw stakeholders te komen. Je wordt gedwongen een diepe stakeholderanalyse te maken.”   
Vliegveld Twenthe en U Parkhotel
Na een route over het 52 hectaren grote terrein van Vliegveld Twenthe, langs bunkers en dwars door hangars, werd er gefinisht op de voormalige taxibaan, waar tot een paar jaar geleden nog F16’s overheen taxieden. Dit is hét evenemententerrein waar techniek en innovatie zich thuis voelen. De perfecte locatie voor een vakbeurs, congres, bedrijfsfeest en publieksevenement. Op de solex volgde de groep een route dwars door de Twente natuur richting de campus van Universiteit Twente waar zij een binnenkijkje kregen in het nieuwste hotel van Twente, Uparkhotel, die begin 2019 opent. Naast meeting ruimtes en conferentiezalen kregen de deelnemers een ‘next level’ ervaring op de hoogste etage, waar de boardroom een panoramische uitzicht biedt. 

Twentse mentaliteit
Het was een waardevolle dag die werd afgesloten met een borrel en wat lekkers. Wat organisator Kirsten den Hertog (Congresregio Twente) vooral opviel is dat de deelnemers naast de locaties ook erg gecharmeerd waren van de Twentse mentaliteit. “De Tukker staat voor levensecht, nuchter en gastvrij. We doen hier wat we zeggen en zijn betrouwbaar, flexibel en leveren kwaliteit. We nemen bewust de tijd voor jouw zakelijke wensen, maar ook voor jou als persoon. Je merkt dat dit echt wordt gezien als een unieke eigenschap”.       

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Pathé Business

  Iedereen kent Pathé als de grootste bioscoopketen van Nederland. Maar Pathé is bij organisaties ook steeds bekender...
 2. Walibi Holland

  Walibi Holland is met zijn nieuwe BizNiz Center dé aangewezen plek voor jouw meeting, vergadering, bedrijfsuitje of...
 3. Landal GreenParks

  Landal Business Line is de zakelijke afdeling van Landal GreenParks. Hier kunt u terecht voor al uw zakelijke...
 4. De Kuip Meetings & Events

  De Kuip biedt voor ieder evenement van 50 tot 2.500 personen vele mogelijkheden in één van de 15 sfeervolle zalen.
 5. Bedrijfsentertainment.nl

  Samen met jou bepaalt ons team van specialisten de kern van het event zodat de juiste match tussen de doelgroep,...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners