Kans voor evenementenbranche? Freelanceplatform met omzetgroei van 1000%

14-01-2020 - Het freelanceplatform YoungOnes groeide van 5 ton naar 5,5 miljoen omzet in 1 jaar in 2019. Het platform matcht actueel vraag en aanbod voor tijdelijke klussen, door freelancers en opdrachtgevers via het platform aan elkaar te verbinden. De tijdelijke dagklussen die op het platform aangeboden worden, de zogenaamde gigs, variëren van klussen in de horeca, retail, logistiek en fieldmarketing tot de evenementenbranche.

13.000 geverifeerde freelancers en 1.150 actieve opdrachtgevers
“De platformeconomie is in de afgelopen jaren explosief gegroeid”, zegt Pim Graafmans, Managing Director van YoungOnes. “De voorspelling is, mede door de komst van de WAB, dat deze invulling van flexibele arbeid alleen maar groter en belangrijker wordt.” De start-up, die in 2017 is ontstaan als tech-start-up uit het YoungCapital Fund, heeft in 2019 50.000 matches tussen opdrachtgevers en freelancers gemaakt. 

Je ziet dat jongeren de flexibiliteit verlangen waar de WAB geen ruimte voor biedt. Die willen ‘s ochtends beslissen dat ze diezelfde dag een klus gaan doen. Het platform geeft ze die vrijheid om direct een klus te accepteren en aan de slag te gaan”, zegt Pim. Snel schakelen
De gemiddelde tijd die eroverheen ging in 2019 om een match te maken via het platform, is vier minuten. “Sommige matches worden al binnen enkele seconden gemaakt”, zegt Pim. “Het is heel fijn om te merken dat de snelheid en het gemak van het platform zo goed aanslaan bij zowel de freelancer als de opdrachtgever. Deze snelheid willen we volgend jaar nog meer gaan uitbouwen, daarom gaan we de techniek in eigen huis halen om nog sneller te kunnen ontwikkelen. Met als doel onze diensten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.”


De platformeconomie, waar YoungOnes deel van uitmaakt, heeft de afgelopen jaren bestaansrecht verworven binnen de snel veranderende arbeidsmarkt. YoungOnes is in 2017 ontstaan als tech-start-up uit het YoungCapital Fund en heeft inmiddels 65.000 matches tussen opdrachtgevers en freelancers gemaakt.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners