Nieuwe+dakterras%2Dlocatie+in+Rotterdam
Persberichten

Nieuwe dakterras-locatie in Rotterdam

EVENEMENTENLOCATIE ROTTERDAM - Een dakterras-evenementenlocatie. Dat zie je niet zo vaak. Deze maand opent het Van TijenTerras op de vijfde verdieping van Het Industriegebouw in Rotterdam.

Met het dakterras willen de ondernemers achter Het Industriegebouw een inspirerende plek creëren voor uiteenlopende evenementen gedurende het jaar. De locatie is in de originele staat van 1951, met de moderne elementen van nu. Rotterdam is hiermee een nieuwe evenementenlocatie - met uitzicht op de Rotterdamse skyline – rijker.

Pand uit 1951 met een beetje van nu
Het Van TijenTerras in het Rotterdamse Hoogkwartier biedt perspectieven voor outdoor - en indoor evenementen. 'We halen met deze locatie letterlijk buiten naar binnen. Of het nou regent of de zon schijnt; de deuren van de ruimte kun je openklappen of sluiten. Zo is deze locatie ideaal voor groepen tot 75 man', aldus HIG community manager Desiree van den Wittenboer. 

In het voorjaar van 2015 stond Het Industriegebouw in het opkomende Rotterdamse Hoogkwartier zo goed als leeg. Een aantal Rotterdamse ondernemers met hart voor de stad vond het hoog tijd worden om het pand te kopen en te herstellen in het behoud van de oorspronkelijke functie. Sinds 1991 draagt het 23.000 m2 tellende pand met trots de stempel ‘rijksmonument’. Tegenwoordig biedt de workspace met dedicated desks, units en kantoorruimtes aan 2000 professionals een werkplek. De plint van Het Industriegebouw leeft als nooit tevoren met een diversiteit aan horeca hotspots, retail spaces en pop-up stores van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Menig Rotterdammer kent dan ook by Jarmusch, Alfredo’s Taqueria, Old Scuola, Café @ Home en HÉROINE Restaurant & Bar. De legendarische wederopbouwarchitect Hugh Maaskant heeft het gebouw in samenwerking met Willem van Tijen ontworpen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.