Rotterdam+Ahoy+bereikt+hoogste+punt+nieuwbouw+met+RTM+Stage
Persberichten

Rotterdam Ahoy bereikt hoogste punt nieuwbouw met RTM Stage

In juli 2018 werd de eerste paal geslagen van de uitbreiding van de Rotterdamse evenementenaccommodatie. Na tien maanden behaalt de nieuwbouw een volgende belangrijke mijlpaal: het hoogste punt is bereikt van RTM Stage, een muziekzaal en auditorium ineen. Met RTM Stage en het Rotterdam Ahoy Convention Centre breidt Ahoy ruim 50% uit in aantal vierkante meters. In het vierde kwartaal van 2020 worden het nieuwe congrescentrum van internationaal niveau en de muziekzaal in gebruik genomen.

Artiest Young Mich Poetry (Y.M.P.) opende met een ludieke spoken word act over Rotterdam-Zuid en Ahoy. Vervolgens gingen Ramon Janssen (Projectdirecteur Hart van Zuid), Hiddo den Hartog (Projectmanager Gemeente Rotterdam) en Jolanda Jansen (Directeur Rotterdam Ahoy) in op wat dit grote project voor de diverse partijen en de stad Rotterdam betekent en zij bedankten alle betrokkenen voor hun inzet in dit majestueuze project: van bouwvakkers tot architect, van werkvoorbereiders tot Ahoy collega’s. Er werd afgesloten met de onthulling van het RTM Stage logo.

Jolanda Jansen, Directeur Ahoy: "Ik ben ongelofelijk trots op alle betrokkenen bij dit project. Jarenlang hebben we dit plan op papier gezien en dan weet je dat het groots is. Maar het immense gevoel dat je krijgt als je hier dan ook echt staat, is fantastisch. Eind 2020 vinden hier de eerste evenementen plaats en in januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; wij kunnen niet wachten!”

35.000 m2 extra vloeroppervlakte
De uitbreiding van Ahoy behelst maar liefst 35.000m2. Dat is meer dan de helft extra ten opzichte van de huidige 60.000m2 Ahoy Arena, Beurs- & Evenementenhallen en huidig Congres- & Vergadercentum. Het hoogste punt werd behaald op RTM Stage, de bijzonder veelzijdige nieuwe zaal. Het is niet alleen het grootste auditorium én de grootste theaterzaal van Nederland (capaciteit 2.750) maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland.

35 Extra zalen en RTM Stage als auditorium vormen samen het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Het congrescentrum met internationale allure telt vier verdiepingen en is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza en de Beurs- & Evenementenhallen. Gemeente Rotterdam ziet de uitbreiding van Ahoy als een cadeau voor de stad. Projectmanager Hiddo den Hartog: "De populariteit van Rotterdam als (zakelijke) reisbestemming is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre helpt de stad om door te groeien als zakelijke hotspot; steeds meer zakelijke gasten zullen naar Rotterdam afreizen. Dit zorgt voor een extra economische spin-off en werkgelegenheid voor de stad.”

Hart van Zuid Rotterdam
"Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen”, aldus Ramon Janssen, Projectdirecteur Hart van Zuid. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.