Samenvoegen+van+evenementen+een+optie%3F
Persberichten

Samenvoegen van evenementen een optie?

Inhalen is geen optie voor evenementen in Den Bosch, maar samenvoegen kan dan weer wél. De gemeente geeft de mogelijkheid om evenementen samen te voegen met activiteiten ná 1 juni.

Evenementen verzetten kan volgens wethouder Mike van der Geld simpelweg niet. Er is geen plek meer op de evenementenkalender en het zou te veel vragen van de politie- en gemeentecapaciteit. Wanneer evenementen samen worden gevoegd, dan zou dat probleem er niet zijn. ,,Als een festival op die manier uit wordt gebreid, dan is er minder capaciteit nodig dan wanneer je een festival zou verzetten", laat Van der Geld aan het lokale dagblad weten. 

Subsidies voor events die niet doorgaan
De gemeente verstrekte tienduizenden euro's aan subsidie aan verschillende evenementen die nu geen doorgang vinden. Dat geld hoeft niet terugbetaald te worden. ,,Ook voor die organisatoren zijn het onvoorziene kosten. We gaan er coulant mee om", laat Van der Geld weten.

Festival Cement
Twee evenementen zijn al met elkaar in gesprek om samen te werken. Festival Cement dat op verschillende locaties van 20 tot en met 28 maart plaats zou vinden, praat met de organisatie van Theaterfestival Boulevard om daarbij aan te sluiten. 

In de zakelijke evenementenbranche is het nog gissen wanneer de evenementen weer doorgaan kunnen vinden. Wel is er nu de tijd om te kijken naar samenwerkingen en de mogelijkheden om samen de risico's van een evenement te dragen. 
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.