14 manieren om winst te maken met je eventapp in 2019

17-10-2018 - Eventapps creëren allerlei nieuwe interacties tussen deelnemers. Maar organisatoren vergeten vaak een andere mogelijkheid die door deze apps worden gecreëerd: het genereren van inkomsten. Zo zijn er tal van in-app-sponsormogelijkheden om bedrijven en producten te promoten. Door betaalde sponsoropties te maximaliseren, kun je waarde toevoegen en tegelijkertijd nieuwe inkomstenstromen genereren. Hoe je dat doet? EventBranche pikte 7 van de 14 tips uit het artikel van partner Eventmanagerblog, om van een eventapp een winstengine te maken die zichzelf terugbetaalt.

1. Splash pagina
Een splashpagina is een advertentie op volledig scherm die voor alle deelnemers wordt weergegeven wanneer ze de app openen. De pagina stelt sponsoren in staat de doelgroep direct aan te spreken op een moment dat hun aandacht gegarandeerd is. Om deze pagina impactvol te maken stel je de weergavetijd in op vijf seconden of minder. Zorg ervoor dat de berichten en het ontwerp overeenkomen met de rest van de app, en voeg eventdetails en een duidelijke "gesponsord door" boodschap toe, zodat mensen niet denken dat ze het verkeerde hebben gedownload.

TIP: er is slechts één startscherm, dus profiteer van de impact van de pagina en maak het exclusief voor één sponsor.

2. Uitgelichte app-plaatsing
Voor sponsors die op zoek zijn naar een extra niveau van bewustzijn, zou je kunnen overwegen om een prominente plaatsing in de app zelf aan te bieden. Een sponsor kan bijvoorbeeld ruimte kopen in de app-navigatie of in het inhoudsraster op de startpagina. Met een logo of bericht in de meest gebruikte delen van de app, is uw sponsor verzekerd van hoge zichtbaarheid.

TIP: bied een premiumsponsor een eigen tabblad in de navigatie aan, en neem de optie op om een advertentie met een volledige pagina als onderdeel van hun lijst weer te geven.

3. Verbeterde aanbiedingen
Sommige sponsoren zijn bereid tot hogere uitgaven om zich, in een lange lijst van sponsors, te onderscheiden van de rest. Zo kun je kiezen voor een "verbeterde" lijst bovenaan de lijst van sponsors met premium-level-aanduidingen zoals goud, zilver en brons. In aanvulling op plaatsing binnen de sponsorlijst, biedt een premiumaanbieding de mogelijkheid om een vermelding te versterken met rijkere afbeeldingen, koppelingen naar sociale media, video en downloadbare bijlagen.

TIP: stel parameters en verwachtingen in voor al uw sponsors voordat ze inkopen, zodat ze precies weten wat ze binnen elk niveau krijgen.

4. Banner Ads
Banneradvertenties, statische of roterende advertenties die boven het menu worden weergegeven, zijn een van de populairste sponsoropties. Het is een eenvoudige, effectieve manier om sponsors bloot te stellen: deelnemers kunnen op een banner klikken en direct naar een andere in-app-pagina of een externe website gaan. Banners bieden sponsoren ook de mogelijkheid om specifieke doelgroepen te targeten op basis van de locatie in de app om hun advertentie-uitgaven te optimaliseren.

TIP: we raden doorgaans maximaal vijf roterende banners aan. Bij voorkeur gekoppeld aan een in-app-pagina in plaats van een externe website, voor een betere gebruikerservaring.

5. Activiteitenfeeds en socialwalls
Activiteitenfeeds zijn sociale kanalen binnen een app waar iedereen aan het gesprek kan deelnemen; een socialwall is een grote monitor die de activiteitenfeed en andere aangepaste info live weergeeft. Activiteit en sociale feeds zijn niet alleen voor deelnemers; leveranciers en sponsors kunnen de feeds gebruiken om hun producten en services te promoten. Terwijl uw app-gebruikers inhoud op uw feed plaatsen, kunt u informatieve en promotionele berichten plaatsen over uw verkopers en sponsors in de vorm van een gepromote of vastgezette post. Dit helpt uw ​​partners op een natuurlijke manier met elkaar om te gaan, zonder opdringerig of krachtig te zijn. Gepromote berichten hebben zo een hoge zichtbaarheid.

Tip: Overweeg verkoopsponsorrechten van de sociale muur aan één sponsor te verkopen. Als onderdeel van deze sponsoring kun je tijdens het evenement ook een bepaald aantal gepromote berichten toevoegen. Zorg ervoor dat deze gepromote berichten tijdens drukke tijden worden gebruikt.

6. Beacon Technology
Beacons gebruiken energiezuinige (BLE) draadloze technologie om locatie gebaseerde diensten aan te bieden. Met mobiele beacons kunnen exposanten en leveranciers leads verzamelen zonder ooit de badge van een deelnemer te scannen. Het rapport bestaat uit de contactgegevens en verblijftijd van een deelnemer op een stand. Met stationaire beacons, kleine apparaten die geplaatst worden door de eventlocatie heen, maken zeer gepersonaliseerde, doelgerichte en effectieve marketing mogelijk én is een krachtig verkoopargument naar sponsoren toe.

TIP: Beacons kunnen helpen bij het analyseren van voetgangerspatronen op uw evenement. U kunt deze informatie gebruiken om delen van uw eventlocatie te identificeren, die waarschijnlijk meer verkeer ontvangen. Deze informatie kan u helpen standprijzen te berekenen op basis van echte verkeerspatronen en ervoor te zorgen dat uw sponsors de beste ROI behalen.

7. Gesponsorde kaartspelden
De plattegrond van een beurs of evenement is een vaak bezocht gedeelte van de app. Waarom zou u die pagina niet gebruiken om sponsors extra aandacht te geven met gesponsorde kaartspelden? De pin wordt weergegeven als een logo met een link naar een bestemmingspagina in de app, en stelt de sponsor in staat zich te onderscheiden van meer generieke pictogrammen. Als u een interactieve kaart in uw app gebruikt, biedt dit nog meer toegevoegde waarde voor uw sponsor omdat deelnemers rechtstreeks naar hun stand kunnen worden geleid.

TIP: zorg ervoor dat het sponsorlogo op een opvallende locatie staat, maar de kaartfunctionaliteit niet verstoort.


ALLE 14 TIPS BEKIJKEN? Lees dan hier het volledige artikel op Eventmanagerblog.com!


Dit is een gesponsord artikel geschreven door Lori Esposito, Chief Marketing Officer bij Meeting Play.
Event Apps: 14 ways to make money in 2019 first appeared on Eventmanagerblog.com


 

 

EventBranche.nl is trots onderdeel van het EventMB-netwerk.

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners