Green+meetings+in+Wallonie%3A+echt+buitenland+om+de+hoek%21
Persberichten

Green meetings in Wallonie: echt buitenland om de hoek!

Wallonië vormt samen met de Ardennen het zuiden van België. Natuur, cultureel erfgoed en goed bereikbare steden. ‘Joie de vivre’ bindt alles samen. Voor MICE en events betekent dat: presentaties op historische locaties, teambuilding in de natuur, karaktervolle congres venues en green meetings. Speciaal voor EventBranche Magazine tipt verkeersbureau Wallonië België Toerisme ons twee toplocaties voor MICE-events:

Azur en Ardenne als uitvalsbasis voor groene events
De provincie Luxemburg is het hart van de Ardennen en leent zich bij uitstek voor groene events, zoals in Durbuy. Dit zogeheten kleinste stadje ter wereld, met zijn smalle straatjes, 17e eeuwse huizen en goede restaurants, is een echte Middeleeuwse parel middenin de natuur. De stad en haar omgeving staan dan ook bekend om de vele outdoor activiteiten die er mogelijk zijn. Maak een kajaktocht over de Ourthe, ga mountainbiken door de bossen, baan je een weg door het challenge parcours, of verdwaal in het 11 hectare grote maislabyrint met tien kilometer aan wandelroutes!

Voor meerdaagse seminars, meetings of teambuildingevents ligt op steenworp afstand van het historische centrum hotel- en vergaderlocatie Azur en Ardenne. De ideale uitvalsbasis met 14 vrijstaande woningen, 54 hotelkamers en een vergadercentrum met vier multifunctionele zalen. De diverse ruimtes zijn uitgerust met high-tech apparatuur en geschikt voor maximaal 200 personen. Daarnaast biedt het restaurant een uitzonderlijk panoramisch uitzicht op het park en de vallei van de Ourthe. Een fijne plek om de dag af te sluiten met een proeverij van speciale Belgische bieren of een uitgebreid diner.
 


TIP: wil je na alle inspanningen ook nog wat zien van het stadscentrum en haar omgeving? Pak dan het treintje dat via de straten van Durbuy richting het hoogste punt van de streek rijdt. Onderweg kom je de beste weetjes en geheimen van de geschiedenis van Durbuy te weten, om aan het einde van de rit te genieten van een prachtig uitzicht over de regio.



 

Les Comtes de Méan: gastronomisch vergaderen in Luik
Ben je meer op zoek naar een zakelijke bestemming vlak over de grens? Ga dan naar contrasterend Luik dat, ten opzichte van Durbuy, juist één van de grootste steden is van Wallonië. Hier wisselt historische architectuur zich af met een modern stadcentrum, een verrassende cultuuraanbod en dé plek voor fijnproevers. Een stad om te voet te verkennen want alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Ontdek met een gids bijvoorbeeld de verborgen straatjes van de stad, vaar tijdens een gastronomische boottocht over de Maas of beklim de Bueren Trap en loop door de heuvels van Citadel.

Een bijzonder decor voor congressen, workshops, vergaderingen of recepties is bij uitstek het eeuwenoude herenhuis Les Comtes de Méan, gelegen op 5 minuten lopen van het centrum en treinstation Liège-Palais. Dit vijfsterren hotel is tevens een stijlvolle vergaderlocatie met 125 kamers en 12 zalen tot maximaal 400 personen. Van de balzaal tot de orangerie; alle ruimtes zijn voorzien van comfort, natuurlijk daglicht, een snelle internetverbinding, airconditioning en de modernste AV apparatuur. Op culinair gebied zorgt de verfijnde bistronomische keuken ervoor dat het gasten aan niets ontbreekt. Restaurant L’atelier du Sélys en het terras bieden een wijds uitzicht over Luik. Informeel netwerken of lekker tot rust komen kan bij de open haard, de bibliotheek of op het terras. Voor ultiem ontspannen is er de wellness ruimte met een Spa, fitness en zwembad.
 


TIP: Luik is dé winkelstad van Wallonië. Vergeet dan ook niet om een bezoek te brengen aan Place Saint-Lambert of struin over de zondagsmarkt op de rive gauche met meer dan 500 kraampjes.



 


Dit artikel wordt mogelijk gemaakt door:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.