Toekomst+van+het+evenementenvak+%28deel+I%29+%27Mensen+willen+meer%2C+beter+en+uitbundiger%27
Nieuws

Toekomst van het evenementenvak (deel I) 'Mensen willen meer, beter en uitbundiger'

EVENTSTUDENT - Deze week kijken we mee over de schouder van nieuwe eventprofessionals. In samenwerking met Hogeschool Utrecht krijgt een aantal tweedejaars communicatiestudenten van HU de kans hun visie en blik op ons vak te delen. In de eerste publicatie: Tamira Oudenaller over wat merken en bedrijven kunnen leren en kunnen halen uit subculturen.

'Tweedejaars communicatiestudenten verdiepen zich dit semester in de evenementenbranche en schrijven een artikel over een onderwerp dat hen interesseert: van crowdsourcing tot kledingstijlen en zintuigen prikkelen. Studenten verdiepen zich in theorie, analyseren een aantal voorbeeldevenementen en spreken met  deskundigen uit het werkveld. Het resultaat: een keur aan adviezen van aanstormende eventprofessionals', laten de docenten en studenten van HU weten. In de eerste aflevering: meer, beter en uitbundiger, waarin Tamira Oudenaller uitlegt wat merken en bedrijven kunnen leren en halen uit subculturen.

 

Meer, beter en uitbudiger

Ruiken, horen, voelen, proeven en zien. Door deze zintuigen te activeren kan men een festival ervaring nóg intenser maken. Alleen goede muziek en een lichtshow zijn tegenwoordig niet meer genoeg (Van Buuren, 2018). Mensen willen steeds meer, beter en uitbundiger. Ook wel een totaalbeleving genoemd. Door in te spelen op de zintuigen wordt een totaalbeleving neergezet die bezoekers niet snel zullen vergeten. Een belangrijk onderdeel van deze totaalbeleving is wat je ziet.  En niet alleen organisatoren houden hier rekening mee. Bezoekers die uit verschillende subculturen komen, trekken alles uit de kast om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien en om een onvergetelijke beleving te creëren. Waarom kleden zij zich op een bepaalde manier en hoe kunnen organisatoren hier op inspelen?

De persoonlijkheid die zich uit via communicatie, gedrag en symboliek kunnen we ook de corporate identity mix noemen. Met betrekking tot kledingstijlen op festivals ga ik kijken naar de symboliek van drie festivals en de kledingstijlen die hier volgens de bezoekers bij matchen. Symboliek is de visuele identiteit en wordt steeds belangrijker nu organisaties op elkaar gaan lijken wat betreft kwaliteit (Michels, 2016). Een krachtige, herkenbare symboliek biedt de mogelijkheid om onderscheid te creëren.

 

>> LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL: Meer, beter en uitbundiger 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.