Zeventig+procent+eventprofessionals+kent+ROI+van+eigen+events+niet
Persberichten

Zeventig procent eventprofessionals kent ROI van eigen events niet

Uit onderzoek van Momice is gebleken dat een groot deel van de eventprofessionals moeite heeft met het bepalen van de eventdoelstellingen. Tijdens Connecting the Dots, op 10 oktober, leren Maayke Könemann en Marike Dragt je dan ook hoe je een duurzame, overkoepelende eventstrategie kunt formuleren zodat de ROI van je evenement duidelijker wordt.

Zo’n zeventig procent van de eventprofessionals kent de ROI van de eigen events niet. Veertig procent heeft een beperkt beeld van de overkoepelende strategie van de organisatie. Een meerderheid van de eventprofessionals blijkt geen zicht te hebben op de overall (event)marketing doelstellingen- en de doelstellingen per individueel event. 

Dragt en Könemann waren eerder verantwoordelijk voor de wereldwijde eventmarketingstrategie bij ING. Dragt: “Events zijn een strategisch middel. Toch vinden eventprofessionals het vaak nog lastig om een overkoepelende eventstrategie te formuleren of toe te passen. Dat is inefficiënt, kostbaar en leidt mogelijk zelfs tot afbreuk van de bedrijfsreputatie.”

Gebrek aan inzichten bedreigt kansen events
Dertig procent van de eventprofessionals heeft geen zicht op het budget dat de organisatie jaarlijks besteedt aan eventmarketing. Een op de vijf organisaties heeft geen jaarplanning voor events, terwijl een eventstrategie niet zonder een (middel-)lange termijnplanning kan. Könemann: “Wij hebben bij ING een methode ontwikkeld en toegepast om dit tegen te gaan om zo de waarde van eventmarketing te verhogen. Dit event leert eventprofessionals een duurzame, overkoepelende eventstrategie te formuleren voor hun organisatie. Daarom raden we aan een collega mee te nemen die verantwoordelijk is voor de eventstrategie.”

Connecting the Dots brengt events verder
Momice organiseert een reeks van vijf evenementen om events te laten bijdragen aan de strategische doelen van organisaties. Rutger Bremer, CEO en medeoprichter van Momice: “Events leveren een schat aan informatie op over potentiële klanten van organisaties. In de eventserie Connecting the Dots laten wij samen met experts zien hoe events kunnen bijdragen aan organisatiedoelen.”

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.